Dolar Yeni Rekor Kırdı, Bir Tık Sonra O Çok Konuşulan Rakamı Bulacak!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Yeni Rekor Kırdı, Bir Tık Sonra O Çok Konuşulan Rakamı Bulacak!

Dolar Yeni Rekor Kırdı, Bir Tık Sonra O Çok Konuşulan Rakamı Bulacak!

ABD enflasyon rakamlarının son 31 senenin zirvesini görmesinin sonrasında TL karşısında ilerleyişini devam ettiren dolar, 10 lira sınırına dayandı. Akşam saatlerinde 9,99’ u bulan dolar, bütün zamanların en yüksek seviyesini gördü ve böylelikle yeni rekorunu kırdı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Dolar Yeni Rekor Kırdı, Bir Tık Sonra O Çok Konuşulan Rakamı Bulacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşılan ABD enflasyon rakamları sonrasında piyasalar alevlendi. Ekim ayı içerisinde ABD enflasyon rakamları yüzde 0.9 oranında artış göstererek senelik bazda yüzde 6,2 ye ulaştı. Bu rakam ise son 31 senenin yani 1999 tarihinden itibaren en yüksek enflasyon rakamı olarak kayıtlara geçti. Meydana gelen bu gelişme sonrasında yükselişe geçen dolar, her geçen gün yeni bir rekor kırmaya başladı.

İşte Doların Yeni Rakoru!

Dün 9.97 TL ile yeni rekorunu kıran dolar, ilerleyişini Yeni güne de taşıyarak 9.99 ile işlem gördü. Bütün zamanların en yüksek rakamını buldu. Gram altın ise 597 TL ile rekor kırmıştı.

 Dövizde Ve Altında Son Durum Nedir?

Saat 19.30 itibariyle Dolar  9.99 TL’den işlem görürken; altının gram fiyatı ise 597 TL’den işlem görüyor. Aynı dakikalar içerisinde Euro 11.44’ten alım satım işlemlerine tabi tutulurken, İngiliz sterlini ise 13.45 alıcı buluyor. Çeyrek altın ise 989 TL’den ve cumhuriyet altını ise 4030 TL’den satışa sunuluyor.

 Piyasalar Cayır Cayır Yanarken Dikkatler ABD’ye Odaklandı

 Analistler, Amerika Birleşik Devletleri’nde artış gösteren enflasyon baskılarının ABD Merkez Bankası‘nın (FED) beklenen daha önce faiz artışını zorlayabileceği eniştesinin küresel dolar isteğini daha da artırdığını dile getirdi. Analistler, Bugün ABD’ de dile getirilen Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin kısa dönem içerisinde enflasyon rakamları beklentilerine yönelik yöneticilerinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini bildirdi.

 Dolar 10 TL Olacak Mı?

Dolar, Bir tık daha hareket etse 10 TL’yi çok rahat bir şekilde bulacak. Türkiye’nin gündeminde uzun zamandır “dolar 10 TL olacak” söylemi  yavaş yavaş kendine yer buluyor. Doların 10 TL olması artık an meselesi. Bu saatten itibaren ekonomistler, doların 10 TL’nin üzerine çıkabileceği vurgusunu yapıyor. Sene sonunun gelmesi ile beraber 11 TL’yi çok rahat bir şekilde bulacağını düşündükleri doların, 2022 senesinin ortalarına doğru 13 TL olabileceği ile ilgili çeşitli görüşler de sunuluyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP