Zirvede Rekorun Tadını Çıkaran Dolar Kan Mı Tazeliyor?

Zirvede Rekorun Tadını Çıkaran Dolar Kan Mı Tazeliyor?

Dolar kurundaki fiyat artışı, bugün de sürüyor. ABD enflasyon bilgilerinin kamuoyu ile açıklamasının sonrasında dolar bugün, %0,60 oranında değer kazandı. Euro'da ise değer kazancı oranı %0,83 ve sterlinde ise %0,39 olarak gerçekleşti. Peki, dolar başta olmak üzere Euro ve Sterlin’de son durum nedir?  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Zirvede Rekorun Tadını Çıkaran Dolar Kan Mı Tazeliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda döviz piyasasında meydana gelen gelişmeleri takip etmekte dahi zorlanan basın ve medya kuruluşları, anbean dolar kurundaki fiyat dalgalanmalarını paylaşmak amacıyla hazır da bekliyor. En son geçtiğimiz hafta Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, varlık alımı azaltımı kararı almıştı ve bu karar, kasım ayının sonundan itibaren uygulanmaya başlayacak. Diğer taraftan geçtiğimiz gün yine aynı şekilde Amerika Merkez Bankası, bu sefer enflasyon verilerini paylaştı ve Amerikan tarihinde son 31 yılın en kötü enflasyon rakamları ortaya çıkınca dolar aldı başını gitti.

 Yurt içi ve yurt dışı meydana gelen gelişmelerin de etkisiyle yukarı yönlü bir şekilde hareketine devam eden ABD doları, dün açıklanan enflasyon verilerinden sonra rekor kırmıştı. 1990 senesinden itibaren ilk kez enflasyon rakamlarının bu kadar hızlı bir şekilde yükseldiğini gösterdi. Ekonomi aleminde ise meydana gelen bu gelişmelerde dolar kurunda değer artışı olarak karşılandı. İşte 11 Kasım dolar, euro ve sterlin kuru…

 Sterlin , Euro Ve Dolar Ne Kadar?

Piyasalarda 1 Amerikan doları alış fiyatı 9,928 TL olarak belirlenirken, satış fiyatı ise 9,936 TL olarak gerçekleşti.

1 Euro’nun piyasada satış fiyatı 11,422 TL olurken, alış fiyatı ise 11,409 TL olarak gerçekleşiyor.

Bir İngiliz sterlinin piyasada alış fiyatı 13, 356 TL olurken, satış fiyatı ise 13,3 122 TL olarak işlem görüyor.

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP