DOLAR

32,5384

0.15%
EURO

34,9570

-0.05%
ALTIN(gr)

2.455,74

0,82%
BİST 100

%
Ayrılan Ödenek Dudak Uçuklattı Herkes Ödeme Alabilecek

Ayrılan Ödenek Dudak Uçuklattı Herkes Ödeme Alabilecek

Devlet yeni ödeme planları için kolları sıvamıştı. Yapılan açıklama nihayet geldi. Buna göre 99 milyon TL ödenek ayrıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Ayrılan Ödenek Dudak Uçuklattı Herkes Ödeme Alabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre devlet 3 ana başlıkla beraber 10 tane ödeme için kolları sıvadı. Ödeme paketleri genel itibariyle aile çocuk üzerine kurulu. Bundan dolayı paketlere inanılma şekilde yoğunluk var. Ödemelerailelereyönelikolduğundanbaşvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından alınması bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre başvuruların 10 gün devam etmesibekleniyor. Başvuruların hızlı şekilde yapılması gerekiyor. Diğer türlü tekrar başvuru açılmayacağı belirtildi. Destek paketlerinin içinde gıda destekpaketi, yakacak desteği gibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak paketlerin olduğu açıklanırken öte yandan doğum parası, süt parası, SED desteği gibi kişileri ilgilendirendesteklerin de olduğu belirtildi. Esnaflar için farklı bir ödeme paketinin çıkartılması bekleniyor. Bu dönemde de onlara destek çıkmadı.

Yakacak Desteği Farklılık Gösterebilir

İlk olarak verilecek destekler içinde gıdagiyecek ve yakacak destekleri bulunuyor. Desteklerin bir kısmı nakdi olarak yapılacakken diğer kısmı mağaza çeki vs. olarak geçekleşecek. Bundan dolayı vakıfta verilecek formdaki açıklamalar kısmının iyi okunması gerekiyor. Verilecek olan gıda desteğinde yeniliğe giden devlet artık koli dağıtmak yerine nakdi destek sağlıyor. Böyleliklehangi hanenin neye ihtiyacı var ona göre destekleriletilmiş oluyor. Yakarak desteği ise bölgelere göre değişiklik gösterecek. Bazıbölgelerdedoğrudan odun kömür desteğisağlanacakken bazıbölgeler için bu durum nakdi desteğe de dönüşebilir Bir diğer nakdi destek barınmaya yönelik olacak. Devleti tamir edilemeyecek kadar bakımsız olan kişileri için 20 bin TL’ye varan destekler söz konusu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP