DOLAR

32,5760

0.27%
EURO

35,0008

0.06%
ALTIN(gr)

2.459,45

0,97%
BİST 100

%
Borsa İstanbul Korona Virüsüne Kafa Tutuyor! Yükseliş Devam Ediyor
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsa İstanbul Korona Virüsüne Kafa Tutuyor! Yükseliş Devam Ediyor

Borsa İstanbul Korona Virüsüne Kafa Tutuyor! Yükseliş Devam Ediyor

Korona virüsü endişesi ile mart ayında büyük kayıpların yaşandığı Borsa İstanbul'da istikrarlı toparlanma devam ediyor. Haftanın son işlem günü de artı kapandı. En çok kazandıran ve kaybettiren hisse senetleri ve detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Borsa İstanbul Korona Virüsüne Kafa Tutuyor! Yükseliş Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki aydır, altın ve dövizin getirisi karşısında kaybeden borsa istanbul, bu hafta, 7,73 kazanç sağladı. Ve yeniden yatırımcıların kazan ümidi oldu.

Bu hafta altın 4,48, Euro 1,18 kazandırırken; dolar 0,22 kaybettirdi.

Borsa İstanbul, şubat ayının ortasından itibaren Çin virüsünün etkisiyle kademeli olarak düşüşe geçmiş ve 17 Mart gün dip seviyeyi görmüştü. Bu hafta her işlem gününde artı puan oluşturan BİST için önümüzdeki hafta 100 binlik seviye ilk hedef olarak yorumlanıyor.

Haftanın son işlem gününde BİST 96470 bin seviyesinde kapanış yaparak, bugünde yatırımcılara kazandırdı.

Bu haftanın yıldız hissesi, PGSUS bugün yine tavan seviyesinde kazandırdı ve birkaç hafta içinde yüzde 100 kazandırmış oldu.

Bu haftanın diğer yıldızları ise TSPOR ve GSRAY oldu. RTALB ve GLRYH ise konjektürel olarak yine en çok kazandıran hisselerden oldu.

Borsaya 2020’de açılan ARDYZ ise istikrarlı kazanç grafini devam ettiriyor.

KLNMA ve DOCO açısından da bu hafta kazançlı geçti. Bu gün her iki hisse yine yüzde 9,9 tavan seviyesinde kazandırdılar.

Bugün FRIGO, ISKUR, BMELK ve IEYHO yüzde 10 tavan pirim yaptılar. Tavan seviyesinde yüzde 9 kazandıran hisse sayısı ise tam 28 oldu.

TDGYO, SERVE, AYCES ve QNBFL hisseleri günün en çok kaybettiren hisseleri oldular. Ancak yüzde 6 ile 7 gibi düşük seviyede kaybettirmeleri olumlu karşılandı.

Garanti Bankası, Pegasus, Türk Hava Yolları, ASELSAN ve VakıfBank en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,50 ile inşaat, en çok gerileyen ise yüzde 0,83 ile petrol, kimya, plastik oldu.

Haftanın son 3 gününde bankacılık hisselerinin yükselişi dikkat çekti. Bankacılık hisseleri sanayi endeksiyle olan arasındaki farkı kapattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP