DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Tahsisli Sermaye Artırımı İle Sermaye Yapısını Güçlendiren OTTO Üst Pazara Göz Kırptı
  • Finans 365
  • Borsa
  • Tahsisli Sermaye Artırımı İle Sermaye Yapısını Güçlendiren OTTO Üst Pazara Göz Kırptı

Tahsisli Sermaye Artırımı İle Sermaye Yapısını Güçlendiren OTTO Üst Pazara Göz Kırptı

ABONE OL
14 Temmuz 2023 09:33
Tahsisli Sermaye Artırımı İle Sermaye Yapısını Güçlendiren OTTO Üst Pazara Göz Kırptı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa İstanbul’daki çoğu şirket sermaye artırımlarını yatırımcılarını da sürece dahil ederek bedelli sermaye artırımı yaparken Otto Holding, tahsisli sermaye artırımı ile yatırımcısına yük olmadan sermaye artırımına SPK’dan onay aldı. Şirket’in hâkim ortağı Otto Capital Danışmanlık A.Ş. 70.238.047 TL tutarındaki tahsisli sermaye artırımı için 22.06.2023 tarihi itibari ile TSP prosedürü çerçevesinde BORSA İSTANBUL A.Ş.’ye başvuruda bulundu. Mevcut sermayenin hemen hemen 10 katı civarında tahsisli sermaye artırımı ile kasaya sermaye koyan şirket bu alanda da oransal olarak rekor oranda bir tahsisli sermaye artırımına imza atmış oldu.

Yatırımcı Memnun

Bedelli sermaye artırımı süreçlerinde yaşanılan mağduriyetleri bilen yatırımcılar bu süreçte şirketin sermaye artırım yükünü tek başına yüklenmesinden gayet memnun. Bu memnuniyet hisse fiyatlarına da pozitif yansımış durumda. Tahsisli sermaye artırımı onayı sonrası hisse fiyatları son 3 işlem gününde tavan fiyattan kapanış yapması ve geçmişe oranla işlem hacminin ve hisse alım talebinin artması yatırımcıların memnuniyetinin göstergesi olarak yorumlanıyor. Açıkladığı muazzam bilançolar ve tahsisli sermaye artırımı ile sermaye yapısını güçlendiren şirketin bulunduğu YİP pazarından bir üst pazar olan ALT Pazara geçişi için göz kırptığı yatırımcılar arasında konuşuluyor.

SPK Tahsisli Sermaye Artırımı Onayı Sonrası Şirket Hemen Borsa İstanbul’a Başvuruda Bulundu

KAP’a yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi.

Otto Holding AŞ’nin (Şirket) 35.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 7.080.000 TL olan çıkarılmış sermayesi, mevcut ortakların yeni pay alma haklarının tamamen kısıtlanması suretiyle artırılacak ve ihraç edilecek payların tamamı, halka arz edilmeksizin Şirket’in hâkim ortağı Otto Capital Danışmanlık AŞ’ye tahsisli olarak satılacaktır. Pay başına satış fiyatı, Şirket tarafından Borsa’ya yapılacak başvuruyu takiben Borsa İstanbul AŞ’nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü (Prosedür) çerçevesinde tespit edilecektir. Artırılacak nominal sermaye tutarı, ihraç edilecek payların toplam satış bedeli 70.238.047 TL olacak şekilde, Prosedür çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacaktır. Konuya ilişkin SPK kararı 21.06.2023 tarih ve 2023/36 sayılı SPK haftalık bülteninde yayınlanmıştır. 22.06.2023 tarihi itibari ile TSP prosedürü çerçevesinde BORSA İSTANBUL A.Ş.’ye başvuru yapılmıştır. Tahsisli sermaye artırımı hakkında gelişmeler oldukça ek bilgilendirmeler yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Otto Holding 2022 Yılsonu Bilançosu

Şirket Yılsonu Yayınladığı Bilanço ve Yaptığı Tahsisli Sermaye Artırımı İle Üst Pazara Çıkmanın Tüm Koşullarını Teknik Olarak Karşılıyor

Gözaltı Pazarından Çıkma Şartları Nelerdir?

Borsada; yıldız, ana ve alt pazar gruplarında bulunan şirket hisselerinin inceleme sürecinden çıkmaları için bazı gerekli koşulları sağlaması gerekir. Gözaltı pazarından çıkma şartlarının başında Kotasyon Yönergesi 35. madde 1. fıkranın uygulanması bulunur. Bu da şirketin yakın izleme durumuna girmesine neden olan koşulları düzeltmesini ifade eder. Ayrıca şirket hisselerinin incelemeden çıkması için alt pazar kotasyon şartlarını da sağlaması gerekir. Yeni adıyla yakın izleme pazarından çıkmak isteyen şirketlerin, Borsa İstanbul’a başvuru yapmaları şarttır.

Bu doğrultuda son açıklanan bilanço ve mali tablolara göre Kotasyon Yönergesi 35. madde 1. fıkraya göre şirket üst pazara çıkması için gerekli koşulların tamamını karşılamış görünüyor.

OTTO Holding’in Faaliyet Gösterdiği Alanlar Neler?

Şirketin faaliyet alanları web sitelerinde aşağıdaki gibi tanımlanmış:

OTTO Holding, geleneksel piyasaları yeni nesil yatırımlarla buluşturan bir yatırım şirketi olarak piyasalardaki menkul kıymetleri ve şeffaflığı korurken hissedarlarımızın kazançlı çıkacağı yatırımlar yapma sorumluluğunu üstleniyoruz. Medya, eğlence ve daha birçok farklı sektördeki deneyimimizi yapay zeka (AI), artırılmış gerçeklik (AR), finansal teknolojiler (Fintech), oyun (Gaming), elektrikli araçlar (Electrification) gibi faaliyet alanlarında teknoloji odaklı yatırımlarla ölçülebilir finansal değerlere dönüştürüyoruz. Bu bağlamda holding olarak ana hedeflerimiz yatırımcısıyla birlikte yükselen, yenilikçi ve gelişmeci bir büyüme stratejisi uygulamaktır.

HOLDİNGİN BÜNYESİNDE HANGİ ŞİRKETLER VAR?

Otto Holding İştirakleri

  • OTTO Entertainment Yatırım A.Ş.
  • OTTO Tarım ve Hayvancılık Yatırım A.Ş.
  • OTTO Girişim ve Teknoloji Yatırım A.Ş.
  • OTTO Turizm ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş.

Kurulan iştiraklere bakıldığında şirketin, karlılığı yüksek, agresif büyüme potansiyeli yüksek sektörlere yatırım yaptığı dikkatlerden kaçmıyor. Son yayınlanan bilançoda görünen rakamlar yapılan yatırımların ve seçilen alanların başarılı olduğunu gösteriyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP