DOLAR

32,2310

0.05%
EURO

35,1039

0.19%
ALTIN(gr)

2.507,66

0,29%
BİST 100

%
  • Finans 365
  • Borsa
  • Işık Plastik Hisselerindeki Manipülasyonun Ardında Kimler Var? Şirket Yetkilileri Neden Sessiz?

Işık Plastik Hisselerindeki Manipülasyonun Ardında Kimler Var? Şirket Yetkilileri Neden Sessiz?

Işık Plastik hisselerine halka arz sürecinde yatırım yapmış olup bekleyen yatırımcı isyanda! Şirket yetkililerinin halka arz sürecinde medya organlarına vermiş oldukları demeçlere güvenip yatırım yaptıklarını belirten yatırımcılar, yaptıkları yatırımın eridiğini ve şirket yetkililerinin yatırımcıyı korumak adına bir hamle yapmadıklarını ifade ediyorlar. Yatırımcılar hissede manipülasyon yapıldığını çeşitli mecralarda dile getiriyorlar. İşte detaylar.

ABONE OL
8 Mayıs 2024 13:14
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 yılında tamda pandemi zamanı halka arzı 16.10 tl fiyattan gerçekleşen, 28 ocak 2021 tarihinde Borsa İstanbul’da aktif işlem görmeye başlayan Işık Plastik (iskpl) hisselerinde o tarihten bu yana yaşanan hisse fiyatlarındaki istikrarsızlık yatırımcıları büyük zarara uğratmış durumda. Yaptıkları yatırımların geçen zaman zarfında ve yaşanılan enflasyon neticesinde eridiğini dile getiren yatırımcılar, şirket yetkililerinin tüm bu yaşanılanlara sessiz kalmasını tüm iletişim platformlarında eleştiriyorlar. Hatta eleştiriler isyan boyutuna ulaşmış durumda. Haber merkezimize ulaşan şikayet ve ihbarları şirket yetkililerine sormak için şirketi aradığımızda ise şirketin yatırımcı ilişkilerinden sorumlu yatırım ilişkileri sorumlusu tüm sorularımıza yuvarlak cevaplar vererek soruları yanıtsız bıraktı.

IŞIK PLASTİK HİSSELERİ HALKA ARZDAN BU YANA 3 SENEDE 3 KATINA YAKIN DEĞER KAYBETTİ

2021 senesinde 60 cent civarı bir fiyattan halka arz olan Işık Plastik hisseleri aradan geçen 3 seneden fazla süreye rağmen an itibariyle 26 cent fiyattan işlem görüyor. Aşağıdaki grafikte hissenin arzından sonraki istikrarsız fiyat hareketliliğini görebiliyoruz.

HALKA ARZ SÜRECİNDE TV ve GAZETELERDE BOY GÖSTEREN ŞİRKET YETKİLİLERİ ARZ SONRASI NEDEN SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ!

Işık Plastik hissesine yatırım yapmış olan yatırımcılar şirket yetkilerinin ortalıkta görünmemesinden ve şirket tarafından KAP’a bilgilendirilme yapılmamasından yoğun şekilde rahatsız. Halka arz sürecinde ekranlarda sıkça görünen şirket yetkilileri arz süreci sonrası ekranlarda görünmüyor, şirket tarafından KAP bildirimi yapılmıyor, şirket şeffaflık karinesini yerine getirmiyor diye yatırımcılar şirket yetkililerinden şikayetçi. Rahatsızlık öyle üst düzeye ulaşmış durumdaki şirket yetkilileri hakkında birçok şikayet CİMER’e ve SPK’ya yatırımcılar tarafından bildirilmiş durumda.

ŞİRKET HAKKINDAKİ KAP BİLDİRİMLERİNE BAKTIĞIMIZDA AYLARCA DEVRE KESİCİ KAP’ından BAŞKA KAP BİLDİRİMİ GÖRÜNMÜYOR

Yatırımcıların şikayetçi olduğu şirketin KAP bildirimi yapmayıp şeffaf olmadığı yönündeki ihbarları değerlendirdiğimizde şirketin aylarca KAP bildirimde bulunmadığı, yalnızca yapılan manipülasyonlar sonucu sıkça devre kesici uygulamasının devreye girdiği KAP bildirimlerinden anlaşılıyor.

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNAN YATIRIMCILAR MANİPÜLASYONU YAPANIN ŞİRKET YETKİLİLERİ OLDUĞU YÖNDE GÖRÜŞ BEYAN EDİYORLAR

Twitter, Telegram, Investing gibi platformlarda bir araya gelen yatırımcılar hisse fiyatları üzerinde yapılan manipülasyonların ardında patronun olduğu yönde görüş bildiriyorlar.

SPK YETKİLİLERİ BU ŞİKAYETLERİ İŞLEME ALIP SORUMLULAR HAKKINDA GEREKLİ YASAL İŞLEMİ NE ZAMAN YAPACAK?

Türk piyasalarında genellikle “keriz silkeleme” olarak tabir edilen ve daha çok küçük yatırımcıların ellerindeki sermayeyi kısa sürede kaybetmesine yol açan manipülasyonu engellemek düzenleyici ve denetleyici kurumların sorumluluğunda.

Sermaye piyasaları, serbest piyasa ekonomilerinin işleyişi için hayati öneme sahip finansal yatırım araçlarının alınıp satıldığı, bireysel veya kurumsal yatırımcıların tasarruflarını değerlendirirken sermayenin atıl durmasının önüne geçildiği mekanizmalar olarak kabul ediliyor.

İdeal anlamda bu piyasalarda fiyatlar tamamen şeffaf bir şekilde arz talep dengesine göre oluşuyor. Fakat gerçekte buradaki fiyat oluşumlarını manipüle ederek haksız kazanç elde edilmesi de mümkün. Türk piyasalarında genellikle “keriz silkeleme” olarak tabir edilen ve daha çok küçük yatırımcıların ellerindeki sermayeyi kısa sürede kaybetmesine yol açan bu tür hareketleri engellemek de düzenleyici ve denetleyici kurumların sorumluluğunda.

Asli görevlerinden biri de yatırımcıların haklarını korumak olan SPK yetkilileri ISKPL hisselerinde yapılan şikayetleri ne zaman değerlendirecek? Yatırımcının yıllardır büyük zararlar etmesine, yatırımlarının erimesine göz mü yumacak? Yoksa bu manipülasyonları yapanlara gerekli yüklü cezaları verecek mi? Sürecin takipçisi olacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP