DOLAR

32,4665

-0.12%
EURO

34,7871

-0.58%
ALTIN(gr)

2.440,91

0,21%
BİST 100

%
Çalışmayan Annelere Maddi Yardım! 300 ile 1015 TL Arası Devlet Desteği!
  • Finans 365
  • Finans
  • Çalışmayan Annelere Maddi Yardım! 300 ile 1015 TL Arası Devlet Desteği!

Çalışmayan Annelere Maddi Yardım! 300 ile 1015 TL Arası Devlet Desteği!

İhtiyaç sahibi anneler devletin kendilerine sağladığı imkanları öğrenmek için sık sık aramalar yapıyor arama motorlarında. Sosyal devlet anlayışı ile devletin çalışan, çalışmayan annelere sağladığı maddi destekler. Devlet SGK, Sosyaal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gibi kurumlar aracılığıyla annelere bazı maddi destekler sağlıyor. Devletin annelere sağladığı maddi destekler neler? Detaylarıyla açıklıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Çalışmayan Annelere Maddi Yardım! 300 ile 1015 TL Arası Devlet Desteği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet tarafından annelere sağlanan maddi destekleri siz okuyucularımıza aktarıyoruz.

Bu kapsamda yeni doğum yapmış, çalışan, çalışmayan annelere sağlanan maddi destekler ve bu desteklerin alınması için yapılması gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

DEVLET TARAFINDAN SAĞLANAN MADDİ DESTEKLER NELER?

Devlet çok sayıda vatandaşa bulundukları durumlardan dolayı maddi destekler sağlıyor. Yaşlı, işsiz, engelli, çalışamayacak durumda olan vatandaşlara sağlanan bu desteklerden bazıları da annelere veriliyor. Belirli koşullar altında yada başvuru şartı olmadan sağlanıyor.

Kreş Desteği;

Devlet çalışma hayatında olan kadınlara kreş desteği sağlıyor. Bu desteğe göre 2 ie 5 yaş arasında çocuğu bulunan kadınlara 1015 TL’ye varan kreş desteğinde bulunuyor. Ancak bu destek diren nakdi yardım olarak verilmiyor. Devlet tarafından sağlanan kreş desteği ailelere ek bir destek olarak sağlanıyor. Bu destek ile işveren tarafından kreş ve gündüz bakımevi için çalışanın ücretine ilave olarak yapılan ödeme, gelir vergisinden istisna ediliyor, yani vergi dışı bırakılıyor. Bu kapsamda sağlanan destek miktarı annenin ücretine göre değişmekle beraber 1015 TL’ye ulaşıyor.

İş Görememezlik Ödeneği;

Çalışan kadınlara doğum sürecinde mağdur olmamaları adına sağlanıyor. Bu destek ile kadınlara doğum öncesi ve sonrasında maaş yardımında bulunuluyor. Çalışan kadının brüt maaşına göre belirlenen bu destek 16 haftalık bu izin süresince maaş işyeri tarafından değil devlet tarafından ödeniyor. Bu desteklerden faydalanabilmek için ise anne adayının son bir yılda en az 90 gün sigorta primi ödemiş olması gerekiyor.

Süt Parası

Devlet çalışmayan annelere süt parası ödemesi yapıyor. Bu destek miktarı asgari ücrete göre artıyor ve halen 133 TL olarak ödeniyor.

Doğum Parası,

Çalışmayan annelere koşulsuz sağlanan desteklerden birisi de emzirme parası. Her annenin alabileceği emzirme parası Mayıs 2015 yılından sonra dünyaya gelmiş her çocuğu için ödeniyor. Çocuk sayısına göre artış gösteren emzirme parası için hiç bir koşul bulunmuyor. Buna göre devlet annelere doğum parası yardımında ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üç veya daha fazla çocuk için ise 600 TL ödeme yapıyor.

Bu tür desteklerden sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP