DOLAR

32,5473

0.06%
EURO

34,9905

-0.14%
ALTIN(gr)

2.436,76

0,04%
BİST 100

%
Destek Ödemelerinde Sıra Öğrencilere Geldi Her Öğrenci 1000 TL Ödeme Alacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Destek Ödemelerinde Sıra Öğrencilere Geldi Her Öğrenci 1000 TL Ödeme Alacak

Destek Ödemelerinde Sıra Öğrencilere Geldi Her Öğrenci 1000 TL Ödeme Alacak

Açıklamaya göre devlet öğrenciler için destek ödemesi vermeye hazırlanıyor ve bu ödemelerin kapsamı geniş olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Destek Ödemelerinde Sıra Öğrencilere Geldi Her Öğrenci 1000 TL Ödeme Alacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ana sınıfından itibaren başlayacak ve lisansüstü öğrencileri kapsayacak olan devlet destek ödemesinde detaylar belli olmaya başladı. Yapılan açıklamada her kademden öğrenciye destek vereceğini açıklayan devlet yetkilileri her kademe için farklı şartlar ortaya koymuş durumda. Şartlar bir genel olarak ayırılırken ikincil şartlar kademelere özgü olacak. Genel şartların içinde öğrencilerin yaş durumu göze önünden bulunduruldu. Buna göre 18 yaşından küçük olan öğrencilere verilecek destek ödemesinin başvurularını veliler yapacak. Hukuki bir zorunluluk olarak biline bu durum 18 yaşın altına hukuki olarak işlen yapılamamsın örnek olarak verildi. Bir diğer şart ise ailelerin gelir durumu oldu. Asgari ücretin üçte biri şartı getiren devlet bu şartı sağlayan vatandaşlara ödeme yapmayı planlıyor.

Başvurular Tek Seferde Yapılacak

Özel şartlar ise lisans ve lisansüstü öğrencilerin getirildi. Lisan öğrencileri için not ortalaması önemli olmayacak ancak gelir durumu çok önemli olacak. Ancak lisansüstü öğrencileri için şartlar oldukça sert. İla olarak ALES’e girmiş olmak ve orada başarılı olmasının yanı sıra YDS’ye girmek ve orada da başarılı olmak önemli Şartların başında geliyor. Not ortalaması 3.50 üzerinde olan öğrencilere destek ödemesi yapılacak geriye kalan öğrencilerin ise not ortalaması yükseltmeleri beklenecek. Ödemelerin lise öğrencilerin kadar 650 TL tutarında yapılması lisans öğrencilerine 821 TL olarak yapılması ve lisansüstü öğrencilerine ise 1000 TL tutarından yapılaması bekleniyor. Ödemelerin taamı 1 yıl boyunca devam edecek ve başvuru yapanların tekrar başvuru yapmasına gerek olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP