Devletten Anneler İçin Destek Geliyor, Yeni Ödenek Miktarı Belirlendi!

Devletten Anneler İçin Destek Geliyor, Yeni Ödenek Miktarı Belirlendi!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Bu sefer çocuk sahibi anneleri hedef alan bu destek uygulaması için çalışmalar başlatıldı. Yeni ek ödenek uygulaması şeklinde yürütülecek yeni doğan desteği için aranan şartlar neler? İşte haberin detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Devletten Anneler İçin Destek Geliyor, Yeni Ödenek Miktarı Belirlendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Annelere 202 TL’lik Yardım Müjdesi

Devlet tarafından yapılmaya başlanan ve genç nüfus sayısını arttırmak amacıyla uygulanan çalışmalara bir yenisi daha ekleneceği haberi duyurulmuştu. Yapılacak yeni uygulamanın hedef aldığı kitle ise bu sefer anneler oldu. Yeni doğan bebeklerin ihtiyacını giderebilmek adına devlet, çocuklu annelere 202 TL tutarında bir yardım yapılacağını açıkladı. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı çalışan anneler için verilen emzirme ödeneği adlı yardım, aranan şartlara uygun olunması durumda annelere geri ödemesiz şekilde sunuluyor. Şayet baba da sigortalı olarak çalışıyorsa, başvuru hakkı babalara da tanınıyor. Vatandaşların, ödenek alabilmek için sunulan şartları yerine getirmesi halinde başvuru hakkı tanınıyor.

Yardım İçin Hangi Şartları Sağlamak Gerek?

Yeni doğum yapmış annelere yardım amacıyla verilen bu destek, önceki yıllarda 180 Türk lirasıydı. 2020 yılı itibariyle bu fiyatta 22 TL’lik bir artış gözlendi ve yardım desteği 202 TL olarak belirlendi. Peki doğum sonrası bu haktan yararlanmak için hangi şartların sağlanması gerek? Başvuru yapacak sigortalı baba veya sigortalı anne, yardım ödeneği olan 202 TL2lik tutarı alabilmek için belli şartları sağlama koşuluna tabii tutuluyor. Bunlardan ilki, kişinin yaptığı doğumda, bebeğin canlı olarak dünyaya gelmiş olması, sigorta primlerinde herhangi bir borç gözetilmemesi ve doğum öncesindeki 120 günlük periyodda sigorta priminin kesintisiz olarak ödenmiş olması şartlarıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP