Çocuk Sahibi Bireylere 50.00 TL’lik Destek Hakkında Açıklama Geldi!

Çocuk Sahibi Bireylere 50.00 TL’lik Destek Hakkında Açıklama Geldi!

Korona virüs salgınıyla birlikte ekonomik zorluklar ve geçim sıkıntısı baş göstermeye başladı. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlaraysa sevindirici haber sonunda geldi. Reşit olmayan ve 18 yaşını henüz doldurmamış çocuk sahibi olan ailelere 50.000 TL’lik destek kredisi imkânı sunuldu. Kredi kimlere verilecek? Detaylar haberimizin devamında…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Çocuk Sahibi Bireylere 50.00 TL’lik Destek Hakkında Açıklama Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç Sahibini Sevindiren Haber

Küresel boyuttaki ekonomik yıkıntısı büyük olan ve etkisini göstermeye de devam eden salgın sonucu, ekonomik sıkıntılar ve geçim zorluğu da arttı. Gerek ödenemeyen borçlar, okul ihtiyaçları, zamlanan gıdalar nedeniyle mutfak giderlerinin akıl almaz yükselişi sebebiyle ailelerin toplu nakit gelirine duydukları ihtiyaç daha da arttı. Bu dönemde yaşanan sıkıntıları en aza indirgemek içinse müjdeli bir haber geldi. Nakit ihtiyacını karşılayabilmek için verilecek 50.000 TL değerindeki kredi desteği, ailelerin yüzünü güldürdü. Planlanan kredi desteği uygulamasının faizleri ise merak uyandırıyorken beklenen açıklamalar sonunda geldi. Yetkililer, bu krediden faydalanmak için gerekli şartlar ve kredi geri ödemesinde uygulanacak faiz oranlarıyla ilgili gerekli bilgilerin tümünü paylaştı.

Başvuru Şartları Da Faizler De Yüz Güldürdü

Salgın sonrası vatandaşlara sunulan kredi imkanlarına düşük faizli bir yenisi daha eklendi. Peki bu krediden faydalanabilecek bireyler kimler? Kredi başvurusu için hangi şartları sağlıyor olmak gerekli? Krediden faydalanabilecek tutarın maksimum 50.000 TL olduğu biliniyor. Açıklamalara göre başvuruya uygun olabilmek için sağlanması gereken koşullarsa çok da farklı değil. Kişilerin krediden faydalanabilmesi için 18 yaşını doldurmamış çocuk sahibi olmaları, kredi puanlarının normal olarak değerlendirilmiş olması ve Türk vatandaşı olmaları yeterli. Açıklanan faizlerse 12 ay (%0), 24 (0.48) ay ve 36 (0.56)ay taksit imkanına göre değişiklik gösteriyor. Destek Kredisi adı altında yapılan bu yardım, 6 ay ertelenebilir ödeme imkanına sahip olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP