DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon Hedeflerinin Üzerine Çıkacağız
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon Hedeflerinin Üzerine Çıkacağız

Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon Hedeflerinin Üzerine Çıkacağız

Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyon ve döviz konularına dair açıklamalarda bulundu. 2019 enflasyon rakamlarının gerçekçi olduğunu ve bu hedeflerin devam ettiğini açıklayan Bakan Albayrak, TL'nin döviz kuru karşısında ki duruşunu da değerlendirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon Hedeflerinin Üzerine Çıkacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) tarafından organize edilen Yatırımcı İlişkileri Zirvesine katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Bakan Albayrak döviz kuruna dair açıklamalarda bulundu. Döviz kurunun Ağustos ayından sonraki gelişimine dair süreci değerlendiren Maliye Bakanı Albayrak önümüzde ki yıl para politikalarında uygulanacak stratejiyi de açıkladı.

BAKAN ALBAYRAK’TAN ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yapmış olduğu konuşmasında, enflasyon konusuna dair değerlendirmelerini açıkladı. 2019 yılı açıklanan hedeflerin hala gerçekçi olduğunu açıklayan Maliye Bakanı Berat Albayrak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı.

“Enflasyonla topyekûn mücadele programına çok yoğun destek gerçekleşti, böylece Kasım ayı enflasyona beklentimiz doğrultusunda katkı sağladı. TL’deki değer kazancı ve petrol fiyatlarındaki düşüş enflasyonda gözlenen iyileşmeye ciddi katkı sağladı. Önümüzdeki dönemde öncelikle üretici fiyatları, takiben tüketici fiyatlarında olumlu gelişmeleri takip edeceğiz. 2019 yılında enflasyon hedefini gerçekçi bulmaya devam ediyoruz, bu hedeflerin bile inşallah üzerine çıkacağız. Büyüme YEP’te öngördüğümüz gibi sürdürülebilir bir patikada seyredecek. Türkiye’nin böyle bir dönemde pozitif büyüme görünümüne devam etmesi, güven artırıcı aldığımız kararların etkili olduğuna ve ekonominin sağlam duruşuna devam ettiğinin işaretidir.”

SIKI MALİYE POLİTİKASI DEVAM EDECEK

Maliye Bakanı Berat Albayrak yapmış olduğu konuşmasında ayrıca cari açık konusunda açıklanan rakamlar üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Sıkı mali politikalara devam edileceğini açıklayan Berat Albayrak konuşmasının sonunda Kalkınma Bankası ile ilgili bilgi verdi.

”Bu istikamette devam ettiği sürece cari açıkta 30 milyar doların altına inmeye başlıyoruz. İthalattaki köpüğün azalması, ihracat ve üretim noktasında dengelenmeyi yakalamak, önemli olan bu. 2018 yılını yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, YEP hedeflerinin gerçekçi bir şekilde tek tek başarılması, daha da güçlenerek artmasını hep birlikte izleyeceğiz. Rehavet sıfır, bir dönüşümden bahsediyoruz, 2019 daha güçlü, tam saha pres. Özellikle Mart’ta gerçekleşecek seçime rağmen disiplinden, sıkı maliye ve para politikasından taviz vermeden, güçlü bir bütçe performansıyla 2019’u yöneteceğiz. Sermaye piyasalarını çok daha güçlendirecek ürün ve kaynak çeşitliliği yaratacağız. Kalkınma Bankası’nı yeniden yapılandırdık, kurumsal olarak Ankara’dan İstanbul’a taşıyarak çok daha etkin bir kuruma dönüştürüyoruz.”

Ekonomi gelişmelerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP