DOLAR

32,3370

0.17%
EURO

35,1895

-0.01%
ALTIN(gr)

2.241,19

-0,09%
BİST 100

%
Evde Bakım Maaşları Yattı! İşte Evde Bakım Maaşları Yatan İller Listesi (Sorgulama Ekranı)
  • Finans 365
  • Finans
  • Evde Bakım Maaşları Yattı! İşte Evde Bakım Maaşları Yatan İller Listesi (Sorgulama Ekranı)

Evde Bakım Maaşları Yattı! İşte Evde Bakım Maaşları Yatan İller Listesi (Sorgulama Ekranı)

Eylül ayının ortalarına geldiğimiz günde evde bakım maaşlarının ödenme zamanı gelmiş durumda. Vatandaş evde bakım maaşı yattı mı? ve Evde bakım maaşı yatan iller hangileri aramaları yapmaya başladı? Yapılan açıklamaya göre 10 ilde evde bakım maaşı yattı. İşte evde bakım aylığı yatan illerin listesi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Evde Bakım Maaşları Yattı! İşte Evde Bakım Maaşları Yatan İller Listesi (Sorgulama Ekranı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maaşlar Bakanlık tarafından bazı illere yatırıldı. Uygulama başladığından bu yana bir çok ilde evde bakım maaşları ödeniyor bakıma muhtaç kişilerin bakımlarına yardımcı olmak için maddi yardım yapılıyor. Şuna tüm Türkiye’de uygulamaya geçilmese de bir çok ilde evde bakım bakım maaşları yatmaya başladı.

Evde Bakım Maaşı Yattı mı?

Bunun cevabını öğrenmek evde bakım maaşı sorgulama ekranının açılması gerekiyor. Açılan ekranda TC Kimlik no girilerek evde bakım maaşı yatan iller listesine ulaşılabiliyor.

Evde bakım maaşının yatan illeri öğrenmenin bir diğer yolu ise Ziraat Bankası’ndan maaşlarını alan kişiler için geçerli. Cep telefonlarında BAKİYE yazıp 4747’ye mesaj atmaları durumunda hesaplarındaki bakiyeyi öğrenebilir ve evde bakım maaşının yatıp yatmadığını öğrenebilirler.

Evde Bakım Maaşına Zam Yapıldı mı?

Temmuz ayından önce 1305 lira olan evde bakım aylığı enflasyon zammı ile birlikte 1385 lira oldu. Özel bakım merkezlerinde 2611 lira olan maaşlar temmuz zammı ile birlikte 2767 lira oldu.

Evde Bakım Maaşı Nasıl Alınır?

AĞır engelli oldukları sağlık kurulu tarafından belirlenen kişiler ve bu raporun tam teşekküllü bir devlet hastanesinden aldığı sağlık raporunda Ağır Engelli ibaresi yer alan kişiler. Bakıma muhtaç olan engelli nin, yeme içme , tuvalet ve benzeri hayati ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilere bakan vatandaşlara veriliyor. Gelir testinde ailede yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin asgari ücretin 2/3 ‘ünü geçmemesi gerekiyor.

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi Eylül 2019

Çanakkale, Edirne, Kırklareli,Diyarbakır,Antalya, Hatay, Adıyaman,Tokat,Kırıkkale ve Sakarya illerinde gelen haberlere göre evde bakım maaşları yattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP