DOLAR

32,4563

-0.11%
EURO

34,7508

-0.66%
ALTIN(gr)

2.436,09

0,01%
BİST 100

%
GLYHO Hisselerinde Manipülasyon Yapılıyor İddiası! Birçok Yatırımcı Mağdur!
  • Finans 365
  • Borsa
  • GLYHO Hisselerinde Manipülasyon Yapılıyor İddiası! Birçok Yatırımcı Mağdur!

GLYHO Hisselerinde Manipülasyon Yapılıyor İddiası! Birçok Yatırımcı Mağdur!

Global Yayırım Holding hisselerinde son zamanlarda yaşanan düşüşler sonrası mağdur olan yatırımcılar her platformdan seslerinin duyurmak istiyorlar. Finans365.com haber merkezimize de çok sayı da mesaj ve e-mail gelmiş durumda. Mağdur olmuş yatırımcıların mesajlarını hiçbir yorum katmadan haberimizde ilgili mercilerin dikkatine sunuyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
GLYHO Hisselerinde Manipülasyon Yapılıyor İddiası! Birçok Yatırımcı Mağdur!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda Borsa İstanbul’a önemli sayıda yeni yerli yatırımcının yatırım yapmak amacı ile giriş yaptığı birçok haber kanalı aracılığı ile duyurulmuştu. SPK yeni yatırımcıyı korumak amacıyla bir dizi önlemler aldı. Lakin bu önlemler yeterli mi? Yeni yatırımcılar spekülasyon ve manipülasyonlardan bu alınan önlemler çerçevesinde yeterince korunuyor mu? Küçük yatırımcının mağdur olmaması için başka ne tür önlemler alınabilir? Tüm bu sorularının cevaplarını yetkililere ve kamuoyuna bırakıp haber merkezimize gelen şikayetleri detaylarda veriyoruz.

GLYHO hissesi ile ilgili haber merkezimize gelen onlarca mesaj ve şikayetlerin bir kısmı aşağıda yer almaktadır.

Bu mağduriyetlerin giderilip, giderilmeyeceği yatırımcılar tarafından yakinen takip edilmektedir. Konu ile ilgili gelişmelerin yakından takipçisi olacağız.

Sayin Medya Yetkilsi; Bizler Global Yatirim Holding (GLYHO) hissedarlari olarak magduruz. Sirketin Yonetim Kurulu Baskani MEHMET KUTMAN Sirket ile ilgili Naturel Gaz in Turkiye Borsasinda Halk a arz edilecegini duyurmustu ve bunun icin Spk ya basvuru yapilip ilgili basvuru Kap ile tum kamuoyuna duyurulmustu. HALKA ARZ dan tamamen sirketin bilmesi gereken gerekceyle “iki bilanco donemi zarar aciklayan sirketin halka arzi mumkun degildir” vazgecmistir. Hissedarlarina guzel haberle yatirim yaptirdimtan sonra hissede Manupilasyon yaparak herkesin su anda zararda bekletmektedir. Bu Durum; 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107’nci maddesinin ikinci fıkrası, “Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayan” kişilerin 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağını hükme bağlamıştır.

BU DURUM TABIKI ILK DEGILDIR !!!

Daha önce de Global Liman’ın halka arzı sırasında yatırımcıları yanıltan söz konusu kişinin eylemleri, küçük yatırımcıların zarar görmesine, pay piyasalarına güvenin sarsılmasına, yatırım yapılmasına engel olmaktadır. Bu nedenle SPK’nın ilgili kişinin eylemlerini incelemesi önem taşımaktadır.

SPK YA DA CIMER VE E DEVLET UZERINDEN SIKAYETLER YAPIMIS ANCAK HICBIR DONUS SAGLANMAMISTIR. BU NEDENLE SPK DA GLYHO SIRKETINE VE MEHMET KUTMANIN MANIPULATIF HAREKETLERINE CANAK TUTMAKTADIR. SIRKET HISSESINDE GEDIK, QNB FINANAS BANK, DENIZNYATIRIM, AK YATIRIM, VAKIF, GLOBAL, CITI BANK HESPLARINDA SUREKLI VIRMAN HAREKETI YPILARAK HISSE BASKILANMAKTADIR. BU HESPLARDAKI HAREKETLERIN INCELENMESI GEREKMETEDIR. Mehmet Kutman hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107’nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca işlem yapılması VE GLYHO HISSESININ PIYASA DENGESINE BIRAKILMASI ONEM ARZ ETMEKTEDIR.

20 Ekim tarihinde 6.83 fiyatlardan işlem gören hisse, gelen olumsuz haberin etkisi ile an itibariyle 4.60 ‘lı fiyatlardan işlem görüyor. Yüksek maliyetle hisseyi alan birçok küçük yatırımcı bu düşüşle mağdur olduklarını her platformda dile getirmeye çalışıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP