Bakanlık Son Sözünü Söyledi! Kadroya Geçen Taşeron Toplu İŞ Sözleşmesinden Yararlanacak!

Bakanlık Son Sözünü Söyledi! Kadroya Geçen Taşeron Toplu İŞ Sözleşmesinden Yararlanacak!

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya ilişkin son sözünü söyledi. 4/D’li taşeronlardan kadroya geçenler, bundan sonra toplu iş sözleşmesinden yaralanabilecekler. 4/D’li işçilere, Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan önemli toplu iş sözleşmesi bildirgesi! Taşeronlar toplu iş sözleşmesinden nasıl yararlanacaklar? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Bakanlık Son Sözünü Söyledi! Kadroya Geçen Taşeron Toplu İŞ Sözleşmesinden Yararlanacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yürürlükte Bulunan Sözleşme Geçerli Olacak!

01 Kasım 2020 tarihinden itibaren, ÖZ Sağlık-Sen tarafına dayanışma aidatı ya da sendika üyeliğine geçiş yapma şartı ile kadroya geçen çalışanların yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesinden yararlanabilecekleri açıklandı.

“Bu itibarla 696 sayılı KHK kapsamında ki idarelerde daha önce kadrolu olarak çalışan ve 696 sayılı KHK kapsamında olmayan işçileri kapsamı altına alan ve uygulamada olan bir toplu iş sözleşmesi bulunuyorsa;

696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçişi yapılan çalışanların 6356 sayılı kanunun 4. maddesine uygun bir şekilde bildirilmiş olması halinde, sendika üyesi olmaları ve dayanışma aidatı ödemeleri durumunda yürürlükte ki toplu iş sözleşmesinden faydalanabilecekleri mütalaa edilmektedir.”

Koşullar Nedir?

4/D kapsamında ki taşeronların kadroya alınması için aranan iki nitelik bulunmaktadır. Kadroya alınacak olan işçilerin 30 Ekim 2020 tarihinden itibaren bulundukları yerdeki toplu iş sözleşmesinden yaralanabilmeleri için sendikaya üye olmaları ve dayanışma aidatı ödüyor olmaları yeterli. Yaklaşık 2 seneyi aşkın süredir çalışanlara yalnızca 4+4 şeklinde zam verilmiştir ve enflasyon farkı da eklenmemiştir. 2 Nisan 2018 tarihinde geçiş yapan çalışanlar bu görüş yazısı ile toplu sözleşmeden yararlanabilecekler. Bu sayede 4/D’li taşeron çalışanları hem kadrolu personel olacaklar hem de hakları gereğince toplu iş sözleşmesinden yararlanma şansına kavuşacaklar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP