DOLAR

32,4656

-0.1%
EURO

34,7964

-0.63%
ALTIN(gr)

2.440,68

0,19%
BİST 100

%
Zam Geldi Başvurular Patladı Açıklamalar İse Gecikmedi

Zam Geldi Başvurular Patladı Açıklamalar İse Gecikmedi

Enflasyon verilerinin incelenesinden sora devlet birçok maaşa ve ödemeye zam yapma kararı almıştı. Karar hızlı şekilde uygulamaya kondu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Zam Geldi Başvurular Patladı Açıklamalar İse Gecikmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde devletin odak noktası ekonomik veriler oldu. Buna göre sık sık enflasyon verilerini inceleyen devlet alım gücünü de takip etmeye devam ediyor. İstihdam noktasında da derin çalışmalar kaydeden devlet bunların hepsini değerlendirerek birçok ödemeye zam yapamaya karar verdi. Bu ödemelerin içine maaşların dahil olmasına ek olarak devlet desteklerine de zam yapılması gündem. Ancak her devlet desteği birden bire zammı göremeyecek. En çok talep alan ve devlet desteğine muhatap olan insanların durumları göz önüne alınarak zam yapılacak. Daha çok yaşlılar ve engellerin talep ettiği destek ödemeleri zam alacak ilk kategorideydi. Nitekim yeni dönemde ilk zam alan destek ödemesi evde bakım ödemesi oldu. Yapılan açıklamaya göre daha önceden 1700 TL olan ödeme şimdi 1765 TL olarak ödenecek. Daha önceden destek ödemesi alan vatandaşlara da bu zam yansıtılacak ancak geçmişte arada oluşan fark vatandaşlara geri ödenmeyecek. Hangi aydan itibaren zam gelecekse o aydan itibaren zamlı ödem alınacak.

Her Kişi Ayrı Ödeme Alacak

Destek ödemesine başvuru şartları ise henüz değişmiş değil. Geçtiğimiz dönemlerde nasıl başvuru yapılıyorsa ve başvur şartları nelerse bu zamanda aynı sistem devam edecek. Yaşlılara verilecek destek ödemesinde en çok konuşulan konu yaş sınırlaması olmuştu. Yine aynı şekilde yaş sınırı aynı kaldı ve 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlara destek ödemesi verilecek. Verilecek olan destek ödemesi karı koca yaşlı olan çiftlere farklı farklı ödenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP