DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Başkan Trump Çin’e 500 Milyar Dolarlık Vergi Getirmeye Hazır!
  • Finans 365
  • Finans
  • Başkan Trump Çin’e 500 Milyar Dolarlık Vergi Getirmeye Hazır!

Başkan Trump Çin’e 500 Milyar Dolarlık Vergi Getirmeye Hazır!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e 500 milyar dolarlık vergi uygulamasının gündemde olduğunu açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Başkan Trump Çin’e 500 Milyar Dolarlık Vergi Getirmeye Hazır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin yönetimi ile ABD yönetimi arasında kriz yaşanıyor. Her iki ülkede kendi haklarını korumak adına adım atarken ABD’nin vergi politikası Çin’i derinden vurmuş durumda.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada her iki ülkeninde iyi olmasını istediğini, Başkan Xi’yi çok sevdiğini açıkladı ve “Bunu siyaset olsun diye yapmıyorum, bunu ülkemiz için doğru olan bu diye yapıyorum. Çok uzun bir süredir Çin tarafından kazıklanıyoruz. ABD ticaret ve para politikaları da dahil bir çok alanda suiistimal ediliyor. Çin´i korkutmak istemiyorum. Onlar da iyi olsun istiyorum. Başkan Xi´yi çok seviyorum ama bu durum hiç adil değil.” ifadelerini kulllandı.

Çin’e 500 milyar dolarlık dolarlık ürüne vergi uygulamayı planladığını ve bu sayede ABD ile arasında eşit bir dengede olunması gerekecek olduğunu belirten Trump, bunun ABD halkı için gerekli bir adım olduğunu açıkladı.

ABD’nin uygulayacak olduğu vergiler konusunda tam net açıklama yapmayan Trump’ın bu açıklamaları Çin Ticaret Bakanlığı ve Çin yönetimini harekete geçirdi.

Washington Yuan’a Değer Üzerine Değer Kaybettiriyor

Washington’un bu adımları Çin para birimi Yuan’a zaten halihazırda milyarlarca dolarlık değer kaybettirirken, Çin yönetimi ise ABD’ye karşı ufak adımlar ile önlem almaya çalışıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP