DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Bankalar Döviz İşlemlerinde Komisyonu Kaldırdı!

Bankalar Döviz İşlemlerinde Komisyonu Kaldırdı!

Bankalardan nakit döviz çekerken alınan komisyon kararı tartışmalara neden olurken gelen birçok itiraz ve hakem heyetinin de başvurularıyla birlikte 25 Ağustos sabah saatlerinde komisyon kararı bozdu. Artık vatandaşlar bankadan döviz çekerken komisyon vermek zorunda olmayacak. İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Bankalar Döviz İşlemlerinde Komisyonu Kaldırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez bankasının aldığı kararla vatandaşlar nakit döviz işlemlerinde komisyon ödemek zorundaydı fakat vatandaşların tepkileri geri adım attırdı ve karar değiştirildi. Hukukçular ise bankaların komisyon alabilmeleri için vatandaşlara önceden bilgilendirme yapmak zorunda olduğunu belirtti. 25 Ağustos’ta geri çekilen karar yaklaşık 3 hafta önce merkez bankası tarafından kabul edilmişti fakat kararın kaldırılmasıyla birlikte artık döviz işlemleriniz için herhangi bir komisyon bedeli ödemek zorunda kalmayacaksınız.

Bankaya giderek dövizlerini nakit olarak almak isteyen vatandaşlara banka şube görevlisi tarafından komisyon alınacağına dair uyarı yapıldığı söylendi. Bankalar bu durumun müşterilerin onayını almakla aynı olduğunu savundu. İnternette nakit döviz çekimlerin de komisyon alınacağının duyurulduğunu ayrıca bu haberleri de gördüklerini varsayarak müşterilerin onaylarının alındığını savundu.

Uzmanlar Komisyon İadesinin Yapılması Gerektiğini Söyledi

Vatandaşlardan alınan komisyonların iadesinin yapılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, vatandaşın sıkıntı yaşaması halinde Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmaları gerektiğini söylediler.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan isimlerden Özcan Kadıoğlu’da, kendi işlemi sırasında alınan komisyonu verdiği dilekçe ile geri aldığını söyledi ve komisyonunu alamayan vatandaşların Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmalarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP