DOLAR

32,5627

0.22%
EURO

34,9717

-0.07%
ALTIN(gr)

2.441,95

0,25%
BİST 100

%
Milyonlarca Haneye 1000 TL Ödenecek Detaylar Sonunda Belli Oldu
  • Finans 365
  • Finans
  • Milyonlarca Haneye 1000 TL Ödenecek Detaylar Sonunda Belli Oldu

Milyonlarca Haneye 1000 TL Ödenecek Detaylar Sonunda Belli Oldu

Pandemi destek ödemeleri vites artırmaya devam ediyor. Yapılan değişiklikler en çok yoksul vatandaşı sevindiriyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Milyonlarca Haneye 1000 TL Ödenecek Detaylar Sonunda Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan düzenlemeyle beraber başvuruda sınır tanınmayacak. Böylelikle her vatandaşa devletten destek almış olacak. Daha önceden online sistem üzerinde yapılan başvurular daha geniş olacak şekilde başka kurumlara aktarıldı. Online sisteme erişimi olmayan vatandaşlar da artık devletten ödeme alabilecek. Bu sayede sistemde çökme, donma tıkanma gibi durumlar da ortadan kalkmış olacak. E Devletten yapılan işlemler artık belediyeler ve kaymakamlıklar nezdinde yürütülebilecek. Böylesi bir yoğunluğu üç kanala bölen yetkilerinin bu sayede her haneye ulaşmaya çalışıyor. Pandemi destek ödemelerinin 5. Taksiti ödenmeye başlayacak ancak bu ödemeler yeni başvurular ile birleştirilecek. Yapılacak 5. Ödeme yeni başvuru yapacak olan vatandaşlara beraber ödenemeye başlayacak.

Ödeme Almayan Vatandaş Kalmayacak

Pandemi, destek ödemeleri daha önceden yapılmayan bir destek ödemesi idi. Ancak iş yerlerinin kapanması pek çok vatandaşın işsiz kalması ve daha önceden işi olmayan vatandaşların daha ağır mağduriyetler yaşaması için yapılan bu ödeme inanılmaz şekilde talep gördü. İlk başvurularda ülkenin nerdeyse tamamı başvuru formu oluşturdu. Her başvuru değerlendirildi ve bu desteğe ihtiyacı olan bireyler tespit edilip pandemi destek ödemeleri anında verilen hesap numarasına yatırıldı. İlk etapta 3 ay olarak düşünülen ödemeler pandeminin 1 yılı aşkın süredir devam etmesiyle beraber üçer aylık periyotlarla uzatıldı. Ödemesini almayan vatandaş kalmazken başvur yapamayan vatandaşların sayısındaki artış devleti böyle bir karar almaya zorladı 18 yaşından büyük her vatandaşın başvuru yapma hakkı mevcutken her hane sadece 1 kez başvuru yapabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP