DOLAR

32,3701

0.15%
EURO

34,9582

-0.33%
ALTIN(gr)

2.324,10

0,21%
BİST 100

%
İki Ödeme Tek Evrak Üzerinden Yapılacak Kimse Süre Beklemeyecek
  • Finans 365
  • Finans
  • İki Ödeme Tek Evrak Üzerinden Yapılacak Kimse Süre Beklemeyecek

İki Ödeme Tek Evrak Üzerinden Yapılacak Kimse Süre Beklemeyecek

Devlet desteklerini sürdürmeye devam ederken bazı kuralları da değiştirdi. Vatandaşlar fazla evrak ile uğraşmayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
İki Ödeme Tek Evrak Üzerinden Yapılacak Kimse Süre Beklemeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birbiri ile bağlantılı olan ödemelerin sayısı her geçen gün artarken devlet bu bağlantılı ödemeleri tek evrakla birbirine bağlıyor. Bu sayede vatandaşlar bu zorlu günlerde evrak peşinde koşmayacak ve bu sayede her destek ödemesinden yararlanmış olacak. Destek ödemeleri vatandaşın işini kolaylaştırırken başvuruda yaşanan zorluklar da bir o kadar ellerini kollarını bağlıyordu. Tek tek evrak çıkartıp düzenlemek bunlar için dosya hazırlamak ilk etapta kolay gibi gözükse de gün geçtikçe artan destek ödemeleri için her birinin tekrarlanması vatandaşlar için zor olmaya başlamıştı. Bunun önüne geçmek isteyen devlet yetkililer bundan sonra bazı ödemeleri tek evrak üzerinden değerIendirecek. İlk adım ise cenaze destek ödemeleri ile eşi vefat eden kadınlar için yapılacak ödemelerde atılacak.

Tek Evrak Geçerli Sayılacak

SGK’lı olarak vefat eden erkek bireyler için yapılacak bu uygulamada vatandaşlar iki ödemeyi tek evrak üzerinden almış olacak. Cenaze destekleri için tek seferde ödeme yapacak olan devlet tutarı 850 TL olarak belirledi ve SGK’ya yapılacak başvuru ile ödeme alınmış olacak. Öte yandan ödemelerde yasal mirasçılık gözetilecek. İlk olarak eşlere devredilecek cenaze destek ödemeleri ölüm, boşanma, gaiplik gibi durumlarda çocuklara geçmiş olacak ve böyle böyle 1.dereceden yakın akrabalar markaj altında olmuş olacak. Bu destek ödemesinin hemen ardından başvuru halinde eşi vefat eden kadınlar aylık maaş alabilecek. 350 TL olacak olan ödemeler için E Devlet üzerinden başvuru kabul ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP