DOLAR

32,3655

0.14%
EURO

35,0667

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,96

0,25%
BİST 100

%
Başvuran Herkes Yararlanacak 1300 TL Almak İçin Şartlar Neler?
  • Finans 365
  • Finans
  • Başvuran Herkes Yararlanacak 1300 TL Almak İçin Şartlar Neler?

Başvuran Herkes Yararlanacak 1300 TL Almak İçin Şartlar Neler?

Maddi anlamda sıkıntı yaşayan her vatandaşa yardımcı olan devletten herkesi sevindirecek bir hamle daha geliyor. Vatandaşa 1300 TL ödeme yapılacak, şartlar belirlendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Başvuran Herkes Yararlanacak 1300 TL Almak İçin Şartlar Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuk sahibi olan aileler için yaşanan süreç daha zor ilerliyor. Doğumla beraber başlayan devlet desteklerine yenileri de ekleniyor. Çocuk parası olarak verilmesi planlanan ödemelerde kritik nokta doğumdan sonrası. Doğan çocuk ölü ise devlet ödeme yapmayacak. Canlı doğan çocuklar için yapılacak ödemede farklı seçeneklerde masaya yatırıldı. Buna göre ikiz ya da üçüz doğumlarda verilecek olan destek daha da artacak. Ayrıca yapılan doğum 2. Veya 3. Doğum ise bu durumda da devlet desteği artırılmış vaziyette ödenecek. Başvurular için ayrıca bir şey yapılmasına gerek olmayacak. Çocukların kimliklerinin çıkarılması esnasında destek başvurusu da alınmış olacak.

Doğumdan Sonra Başvuru Yapılabilir

Kimlik çıkarılması esnasında yapılamayan başvuru ilerleyen dönemlerde de yapılabilecek. O zaman da başvurular kaymakamlık kanalıyla gerçekleştirilecek. Burada dikkat edilmesi gereken durum doğumun Mayıs 2015’ten sonra yapılmış olması gerekiyor. Daha öncede devam eden çocuk parası ödemesi pandemiyle beraber artırıldı. Ayrıca verilen miktara zam da yapılmış oldu. Doğum parası alan vatandaşlara başka kalemlerde destek ödemeleri de sağlanabiliyor. Çıkarılan pakette doğum parasına ek olarak, çocuk parası, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, dul aylığı, yetim aylığı, silokozis aylığı gibi ödemeler de gerçekleştirilecek. Bunların beraber alınmasında beis olmayacak yalnız belli şartlar aranacak. Şartları sağlayan vatandaşlara bu ödemelerin biri ya da birkaçı ödenecek. Fatura destek ödemeleri için de çalışmalar devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP