DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Asgari Ücret Seviyesinde Ödeme! Emekliye Sevindirici Haber!
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret Seviyesinde Ödeme! Emekliye Sevindirici Haber!

Asgari Ücret Seviyesinde Ödeme! Emekliye Sevindirici Haber!

Birçok emekli insan bu yılın başında aldıkları artış ile yeni seneye sevinçli bir biçimde girdi. Aynı zamanlarda özendirme ücretleri de yatarken emekli maaşları oldukça yüksek oranlarda ödenmiştir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Asgari Ücret Seviyesinde Ödeme! Emekliye Sevindirici Haber!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sene sonuna doğru tekrar emekli aylıkların da ki yükselme yeniden gündeme gelirken en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da kesinleşmiştir.

Milyonlarca emekli insan bu yılın başında aldıkları artış ile yeni yıla gülerek girdi. Yılsonuna doğru gelirken emekli maaşlarında ki artış tekrar gündeme gelirken en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı ise kesinleşmiş durumda.

Henüz 2020 senesinin ilk aylarında en düşük emekli maaşı tutarı 1500TL olurken TÜED yeni taleplerde bulundu. Yeni talepler üzerine emekli aylıklarının asgari ücretle denk durumuna gelmesi beklenmektedir. Bu karar bakanlık tarafından onaylanırsa en düşük emekli maaşı 2bin 324TL olacaktır. Peki, emekli maaşlarında ki yükselişler ne zaman olacak? En düşük emekli aylıkları ne kadar olacak? En düşük emekli aylık tutarları birçok vatandaş tarafından ve emekli olmak isteyen vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yerini almış durumda. Ek ödemede dâhil olmak üzere emekli maaşların aylık tutarları 1000TL’den 1500TL’ye yükseltildi. Emekli bireyler sene için de birçok avantajlı alanlardan yarar sağlarken yeni ve sevindirici bir haber ise maaşın artması oldu. Ek ödeme tutarları maaşlara dahil edilmesinden sonra aylık maaş tutarında 500TLartış gözlemlendi.

TÜED’den Şok Eden Talep

TÜED bünyesinde ki bazı yetkiler emeklileri sevindirecek türden istekte bulundu. Vatandaşların aylık emekli maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep etti. Eğer bu istek onaylanırsa emekliler asgari ücret düzeyinden emekli maaşlarını almaya devam edecek. Bu sayede emekli geliri aylık olarak 824TL yükselmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP