DOLAR

32,3819

-0.32%
EURO

34,7343

-0.22%
ALTIN(gr)

2.398,25

-1,00%
BİST 100

%
İki Farklı Çalışma Bu Defa İŞKUR’dan Geliyor Herkes Katılabilecek
  • Finans 365
  • Finans
  • İki Farklı Çalışma Bu Defa İŞKUR’dan Geliyor Herkes Katılabilecek

İki Farklı Çalışma Bu Defa İŞKUR’dan Geliyor Herkes Katılabilecek

Devlet dönem dönem İŞKUR le ortaklaşa çalışma yapmayı sürdürüyor. Bu defa ki çalı6lma herkesi sevindirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
İki Farklı Çalışma Bu Defa İŞKUR’dan Geliyor Herkes Katılabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet vatandaşların içindeki potansiyeli çıkarmak için yeni bir çalıma başlattı. İş bulmayan ya da bulamadığını zanneden vatandaşları iki farklı şekilde eğrime tabii tutup istihdam edilmesini sağlayacak. İstihdam olan vatandaşların hem devlet desteği almasına gerek kalmayacak hemde bu vatandaşlar devlet ekonomisini canlandırmış olacak. İlk etapta hiçbir iş kolunda meziyeti olmayan vatandaşların eğitim alamsı planlanıyor. Buna göre İŞKUR’un açacağı meslek edindirme kurlarına gelen her vatandaşa ayrıca destek ödemesi de verilmiş olacak. Günde 80 TL alacak olan vatandaşların eğitimi en kısa 3 ay en fazla 8 ay olmak üzere devam edecek. Toplumda unutulmaya yüz tutan meslekleri tercih eden vatandaşlara ise devlet 100 TL ödeme yapacak. Meslek edindirme kursları bittiğinde vatandaşların istihdam olacağı alanlara erişimi sağlanacak.

Ödemeler Günlük Yapılacak

Diğer proje ise daha önceden kurslara gelip eğitim alan vatandaşlara yönelik olacak. Buna göre bu vatandaşlar eğitim aldıkları alanda hızı şekilde staja geçebilecek ve staj esnasında eğitimlere devam edip devletten ödeme alabilecek. Alınacak bu ödemelerin 70 TL olarak verilmesi ve günlük olarak verilmesi söz konusu. Staj süreleri 5 ay ile 10 ay arasında değişecek bundan dolayı bu ödemeler daha uzun soluklu olacak. Her iki ödemden de faydalanmak için kişilerin 18 yaşından büyük olması ve İŞKUR’a kayıtlı olması gerekecek. Emekli vatandaşın ise bu kurslara gelerek ödeme alması mümkün değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP