DOLAR

32,5684

0.22%
EURO

34,9266

-0.17%
ALTIN(gr)

2.443,89

0,33%
BİST 100

%
18 Yaşından Küçükler Bu Habere Dikkat! Sosyal Ekonomik Destek Geliyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • 18 Yaşından Küçükler Bu Habere Dikkat! Sosyal Ekonomik Destek Geliyor

18 Yaşından Küçükler Bu Habere Dikkat! Sosyal Ekonomik Destek Geliyor

Sosyal Ekonomik Destek şu sıra herkesin takip ettiği bir konu. Tutar ve ödeme zamanı çok merak edilen destek için gereken açıklamalar yapıldı. Gereken şartlar sağlandığında kişi bu yardıma başvuruda bulunup yardımı alabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
18 Yaşından Küçükler Bu Habere Dikkat! Sosyal Ekonomik Destek Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal ekonomik destek sosyal devlet kapsamında yapılan yardımlardan biridir. Bu yardımla amaç çocukların en temel ihtiyaçlarının görülmesidir. En temel ihtiyaçları bile karşılayamayan, asgari düzeyin sınırında yaşayan aileler için belirlenen bir yardım paketidir. Yardımın bitim süresi çocukların kendi ihtiyaçlarını karşılayacakları yaşa gelme süreleridir. Çocuklar kendi ihtiyaçlarını görmeye başladığı an yardımda kesilmiş olur. Yardım sadece maddi olarak değil psiko sosyal olarak da yapılmaktadır. Kısaca temel olarak yapılması gereken maddi manevi ne varsa yardım paketinin içindedir. Yakın tarihte ödemelere başlanması beklenen yardım için 138 Milyon TL ayrıldığı belirtildi. Bu yardımdan faydalanacak çocuk sayısı da açıklandı. 129 bin çocuğa bu yarımların ulaştırılması beklenmektedir. Sosyal Ekonomi Yardımı için sorgula ekranı da oluşturuldu.

Sorgulama Ekranında Bilgiler Mevcut

Sorgulama ekranında verilen bilgileri doğru girdiğinizde her şeyi görebilirsiniz. Yardım ile beraber 129 bin çocuğunun temel düzeydeki ihtiyaçlarının giderilmesi beklenmektedir. Bu şekilde ailelerin de rahat nefes alması amaçlanmaktadır. Özellikle pandemi dönemiyle beraber çalışma hayatı da zor koşullar altına girdi. Çalışırken bile çocuklarının ihtiyacını zor karşılayan aileler çalışmama halinde daha zor durumda kalacaktır. Bunların önüne geçmek adına hayata geçirilen paketle toplam 138 Milyon yardım dağıtılacak. Yardımlar sonucu en azından çocukların sıkıntıları giderilmiş olacak. Buna ek olarak olası durumlar için psikolojik estek kanalı da açık bırakılmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP