DOLAR

32,5008

0.16%
EURO

34,7919

0.18%
ALTIN(gr)

2.488,44

1,08%
BİST 100

%
Emekliler İçin Önemli Bir Bilgi Geldi, Staj Zamanları Sayılmaz!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emekliler İçin Önemli Bir Bilgi Geldi, Staj Zamanları Sayılmaz!

Emekliler İçin Önemli Bir Bilgi Geldi, Staj Zamanları Sayılmaz!

Vatandaşların en büyük hayallerinden biri erken yaşta emekli olup hayatlarını sürmektir. Ancak prim borcu, yaş sınırı derken hesaplamalar yanlış yapılır ve bir türlü o güzel günlere ulaşamazlar. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Emekliler İçin Önemli Bir Bilgi Geldi, Staj Zamanları Sayılmaz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olmak için gün sayan vatandaşlar sigorta başlangıç tarihlerine, o süreçte çalıştıkları yerlere dikkat etmezlerse yanlış hesaplamalar yapabilirler. Prim günlerini ve yaşlarını iyi hesaplamaları gerekir. Bu hesaplamaya dahil olmayan noktalardan biri stajdır. Staj öğrencilerin üniversite veya lise yıllarında uygulamalı olarak okulda öğrendiklerini pratiğe döktükleri yerdir. Staj yapan öğrencilerin sigortaları okul tarafından karşılanır ve maaş almazlar, staj süreleri sigorta başlangıç tarihi olarak sayılmaz. Yani emeklilik için hesaplama yapan bir vatandaş staj gününden itibaren saymamalıdır, staj geçerli değildir.

Staj Zamanları Sayılmaz

Staj süresinde adınıza kısa vadeli sigorta kolları primi bildirir. Bu prim sizin sadece olası iş kazanızda ya da hastalığınızda sağlık hizmeti almanızı sağlar. Staj sigortası ilk işe giriş tarihi olarak değerlendirilmez. Eğer kişi stajdan önce başka bir yerde çalışıp para kazandıysa ve sigortası olduysa orası sayılır, staj dönemi sigorta primine dahil edilmez. Ancak e-devlet hizmet ekranında bu dönem gözükecektir, bunu gören vatandaşlarında kafası karışır, acaba emeklilik hesabına giriyor mu diye umutlanırlar, ancak girmemektedir.

Ayrıca staj başlangıç tarihi sigortalı olan annenin doğum borçlanması durumunda bir istisna meydana geliyor. Staj yapmış olan kadın sigortalılık başlangıç tarihinden önce yapmış olduğu doğumları SGK Genelgesi gereği borçlanabilir, bu şekilde doğum borçlanması ödemesinden de yararlanabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP