DOLAR

32,2534

-0.03%
EURO

34,6850

-0.1%
ALTIN(gr)

2.403,24

0,14%
BİST 100

%
İşkur’dan Müjde Haber! Başvuran Herkes 9 Ay Asgari Ücret Ödemesi Alacak
  • Finans 365
  • Finans
  • İşkur’dan Müjde Haber! Başvuran Herkes 9 Ay Asgari Ücret Ödemesi Alacak

İşkur’dan Müjde Haber! Başvuran Herkes 9 Ay Asgari Ücret Ödemesi Alacak

İşkur bu zor dönemde kişilerin hayatını rahatlatacak müjdeli haberi verdi, kişiler geri ödemesi bir şekilde 9 ay boyunca maaş alabilecekler. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
İşkur’dan Müjde Haber! Başvuran Herkes 9 Ay Asgari Ücret Ödemesi Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu zorlu dönemde, maddi sıkıntı yaşayan kişilere İşkur müjdeli haberi verdi. Toplum Yararına Programı ile kişilere geri ödeme şartı olmadan, dokuz ay boyunca maaş ödemesi yapılacak. Gelir sorunu yaşayan kişilerin, rahat bir nefes alması için bu ödemeler yapılıyor. Mart 2020 tarihinden biri kişiler birçok zorluk yaşıyor. Sağlık, ekonomik ve evsel sıkıntılar yaşayan kişilere İşkur destek oluyor. İşsiz kalan kişiler Toplum Yararı Programına katılarak evlerine maddi destek sağlayabilirler. Program içerisinde yer alacak olan kişilerin temel şartları karşılaması gerekiyor. Temel şartları sağlayan kişiler dokuz ay boyunca, herhangi bir şekilde geri ödemeden, maaş desteğinden faydalanacaklar.

Programa Katılma Şartları Nelerdir?

Programa katılmak isteyen kişilerin, mutlaka temel şartları karşılaması gerekiyor. TYP puan sistemi ile kişiler seçilecek. Katılımcılar noter kurası, liste sıralaması ve %80 kura çekimi, %20 liste yöntemi ile seçilecek. İlk grupta olabilecek olan kişilerin özellikleri ise şu şekilde olmalı;

35 yaşından büyük olmak.

Öncelikli olarak kadın olmak.

Geçmişte hüküm cezası almış olan kişiler.

Terör ile mücadelede bulunmuş olan kişiler.

Engelli bulunan kişiler.

Programa katılmak isteyen kişiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Kişilerin en az 18 yaşında olması gerekiyor ve herhangi bir maaş almıyor olması gerekiyor. İşkur’da işsiz olarak gözükmesi gerekiyor. Kişilerin herhangi bir şekilde öğrenci olmaması gerekiyor. Sadece açıköğretim üzerinden öğrenci olarak gözüken kişiler katılım sağlayabilir. Hane içerisinde gelirin üçte, birin altında bulunması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP