Fitch Ratings’in Türkiye’nin Kredi Notuna Dair Değerlendirmesi
  • Finans 365
  • Kredi
  • Fitch Ratings’in Türkiye’nin Kredi Notuna Dair Değerlendirmesi

Fitch Ratings’in Türkiye’nin Kredi Notuna Dair Değerlendirmesi

Türkiye'nin aleyhinde verdiği kredi notları ile gündeme gelen Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredini notunu açıkladı. Fitch Türkiye'nin kredini notunu daha önce açıkladığı seviyede teyit etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Fitch Ratings’in Türkiye’nin Kredi Notuna Dair Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye kredini notunu açıkladı. Yayımlamış olduğu bir raporla ile Türkiye’nin kredi notuna dair değerlendirmelerini paylaşan Fitch Ratings Türkiye’nin “BB” seviyesindeki kredi notunu ve “negatif” görünümünü teyit etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan değerlendirmeler ise şu yönde oldu.

FİCTH TÜRKİYE’NİN KREDİ AÇIKLADI

Fitch Ratings tarafından açıklanan rakama ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye’nin yaşadığı zor sürece vurgu yapıldı. Bu dönemde Türk Lirasında meydana gelen kayıplara ve sonrasında yaşanan toparlanma sürecine değinen kuruluş büyümedeki yavaşlamanın uzun süredir korunan mali disiplini zorlaştıracağı belirtti.

Enflasyon konusuna dair de açıklamalarda bulunan Fitch, Türkiye’de enflasyon oranlarının kredi notu BB olan diğer ülkelerden daha yüksek olduğu vurgusunda bulundu. Ayrıca yapısal göstergelerin ise aynı ülkelere göre daha güçlü olduğu vurgulandı. Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, negatif görünümün ekonomik dengelenmeye ilişkin çok yönlü riskler, küresel finansal koşulları, ulusal ve jeopolitik riskleri yansıttığı ifadeleri de yer aldı.

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunu 13 Temmuz’da “BB+”dan “BB” seviyesine indirmiş ve not görünümünü “negatif” olarak belirlemişti.

Finans Haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP