DOLAR

32,5034

-0.12%
EURO

34,9650

0.34%
ALTIN(gr)

2.427,46

0,19%
BİST 100

%
Yurt Dışı Piyasalarda Son Durum

Yurt Dışı Piyasalarda Son Durum

Türkiye'deki ekonomiyi dolaylı yoldan etkileyen yurt dışı piyasalarda yaşanan gelişmeler neler? Global piyasalarda son durum ne? İşte son dakika gelişmeler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Yurt Dışı Piyasalarda Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya’da kurulan 2. Conte Hükümeti ile azalan endişeler, İngiltere parlamentosunun Başbakan Boris Johnson’ın erken seçim talebini reddetmesi ve Hong Kong’da protesto edilen, suçluların Çin’e iadesine içeren yasa tasarının iptal edilmesi ile piyasalarda küresel risk iştahı artış gösterdi.

Ayrıca ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin Ekim ayında Washington’da gerçekleşeceğinin açıklanması endeksler üzerinde pozitif fiyatlama yarattı.

Bu gelişmelerin akabinde ABD’de piyasalar günü pozitif bölgede kapatırken, S&P500 endeksi yüzde 1,1 oranında değer kazanarak günü 2.937 seviyesinden kapadı.

Nasdaq endeksinde ise kazançlar yüzde 1,3 seviyesine ulaşırken, Dow Jones endüstri endeksi yüzde 0,9 oranında değer kazandı.

S&P500 endeksi içerisinde sektörlerin tamamı değer kazanırken, yüzde 1,7 artışla liderliği bilgi teknolojisi sektörü üstlendi. Bu yükselişi iletişim hizmetleri yüzde 1,6, enerji sektörü yüzde 1,4 ve sanayi sektörü yüzde 1,3 ve finans sektörü yüzde 1,1 oranında artışla takip etti.

Zayıf PMI verisi sonrasında Dolar endeksinde meydana gelen zayıflık hem euro hem de İngiliz Sterlini’ndeki güçlenmeden de etkilendi.

Piyasalarda ABD’de açıklanan olumsuz makroekonomik veriler Eylül ayında Fed’in faiz oranlarını düşüreceğine ilişkin beklentileri arttırırken, Fed yetkililerinden gelen yorumlar piyasanın düşüncesini değiştirdi.

Diğer dikkat çeken bir diğer başlık ise Fed’in Eylül ayı Bej Kitap raporunda ticaret belirsizliklerine karşın ekonomide ılımlı büyümenin sürdüğüne dikkat çekildi. Ankete katılan işletmelerin çoğunluğu, kısa vadeli görünüm konusunda iyimser kaldı, ancak tarifeler ve ticaret politikası ile ilgili endişeler devam ediyor.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri sakin veri akışının olduğu günde bir baz puan azalarak yüzde 1,44 seviyesine geriledi.

Haziran ayında ABD’de 55,5 milyar dolara aşağı yönlü revize edilen dış ticaret açığı Temmuz ayında 54,0’a geriledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP