Kalem Kalem 7 Farklı Ödemeyle 20 Bin TL’ye Varan Para Yardımı Alabilirsiniz

Kalem Kalem 7 Farklı Ödemeyle 20 Bin TL’ye Varan Para Yardımı Alabilirsiniz

ABONE OL
1 Şubat 2023 10:06
Kalem Kalem 7 Farklı Ödemeyle 20 Bin TL’ye Varan Para Yardımı Alabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet 7 farklı ödeme türü için onay verdi. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışan devlet kimseyi boş geçmiyor. İşte detaylar.. Edinilen bilgiye göre anneden bebeğe, askerden yaşlıya herkese ödeme yapacak olan devlet belli şartlar dahilinde bu ödemeleri gerçekleştirecek. Yapılması planlanan ödemeler için vatandaşların E Devlet ya da Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmesi gerekiyor. Bu platformlar üzerinde oluşturulacak kayıtlardan sonra ilgililer kimin neye ihtiyacının olduğunu daha kolay şekilde anlayabilecek.

Vatandaşların eşya destek ödemesi için yaptığı başvuru neticesinde evinin tamir edilmesi çok olası bir durumdu. Bundan dolayı formda sizden istenen bilgiyi doğru şekilde dolduranız önemlidir. Verilecek ilk ödeme doğum parası olarak belirlendi. Buna göre yeni doğum yapan annelerin başvurusu neticesinde verilecek ödeme ilk çocuk için 300 TL olacakken ikinci çocuk için 400 ve 3. Çocuk için 600 TL olarak hesaplandı.

Çalışan Annelere Özel Destekler

Diğer bir ödeme ise süt parası olarak planlandı. Buna göre SGK’lı olan annelerin başvuru neticesinde alınacak ödeme periyodik olarak 202 TL şeklinde açıklandı. Çalışmayan anneler bu ödemden yararlanmayacak. Bir diğer ödeme ise muhtaç er ya da erbaşların aileleri ile asker çocukları için yapılacak ödeme olarak açıklandı. Muhtaç er ya da erbaş aileleri için iki ayda bir 550 TL ödeme yapacak olan devlet asker çocukları için bu tutarı 200 TL olarak belirledi. Başvuruları aileler de yapabilir isteğe göre askerlerin kendileri de yönlendirmeli başvuru oluşturabilir. Yaşlılara ve engellilere bakım desteği için ödeme verilmesine de karar verildi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP