Barınma, giyinme ve gıdanın temel ihtiyaç desteği için yeni haber geldi! Artık farklı şekilde yapılacak

Barınma, giyinme ve gıdanın temel ihtiyaç desteği için yeni haber geldi! Artık farklı şekilde yapılacak

ABONE OL
11 Şubat 2023 21:02
Barınma, giyinme ve gıdanın temel ihtiyaç desteği için yeni haber geldi! Artık farklı şekilde yapılacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Artık farklı şekilde yapılacak. Barınma, giyinme ve gıdanın temel ihtiyaç desteği için yeni haber geldi! Yapılan açıklamaya göre devlet, destek ödemelerinde yeniliğe gitti. Herkes ekranlara kilitlendi. İşte detaylar.. Devlet destekleri artık yeni bir yol giriyor. Daha önceden yapılan uygulamalar artık yapılmayacak. Açıklamaların ardı arkası kesilmezken vatandaş da yalanan değişiklikleri heyecanla takip ediyor. Düzenlemeye gidilen en son değişiklik gıda desteklerinde oldu.

Yetkililer verilen devlet desteklerinde maksimum verimi arıyor. Yapılan çalışmalarda maksimum verim elde etmenin yolunun vatandaşları dilemek olduğuna kanaat getiren yetkililer uzun zamandır saha çakışması yürütüyordu. Yakacak, giyim ve gıda desteklerinin yoğun talep aldığı bu dönemde özellikle bu alanlarda çalışma yürüten devlet gıda desteklerini artık nakdi gerçekleştirecek. Belli firmalarla anlaşmaya giden devlet ya buralardan alışveriş yapılmasını isteyecek ya da nakdi desteği verip aradan çekilecek. Bu konu henüz etliğe kavuşmadı ancak vatandaş lehine bir çalışmanın düzenleneceği kesin.

Devlet Her Vatandaşın Yanında

Gıda desteklerini almak isteyen vatandaşların illerine bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edebilecek. Bulundukları konum bu vakfa uzaksa E Devlet aracılığıyla da başvuru gerçekleştirebilecek. 18 yaşından büyük olan kişilerin başvuruları dikkate alınacak ve bir aileden bir kişinin başvuru yapması bu bağlamda yeterli olacak. Barınma, giyinme ve gıdanın temel ihtiyaç olması ve devlet, sosyal devlet sıfatıyla bunları vatandaşa sağlamsı zorunluluğu bulunduğundan devlet en çok bu alanlara yönelmiş dumurda. Nitekim arz talep dengesinde en çok bu üç alandan yetkililere talep geliyor. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan her vatandaşa verilecek olan bu destek ödemesi için en kısa zamanda başvuruların açılması bekleniyor. Asgari ücretin belli bir miktar altında ücret alan vatandaşlar yaralanabilir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP