DOLAR

32,3920

0.08%
EURO

34,8452

0.05%
ALTIN(gr)

2.404,46

0,33%
BİST 100

%
PTT’den Büyük Hamle 1300 TL’den Fazla Alabileceksiniz

PTT’den Büyük Hamle 1300 TL’den Fazla Alabileceksiniz

Bankaların dahi vermediği desteği verecek olan PTT açıklamalarda bulundu. 1300 TL’den fazla ödem alabilirsiniz. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
PTT’den Büyük Hamle 1300 TL’den Fazla Alabileceksiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre periyodik olarak verilecek ödeme için belli şartlar bulunuyor. Devlet anne ve bebekler için ödeme yapmaya devam ederken bu ödeme de o kapsamda değerlendirilecek. Yeni doğum yapan annelerin alabileceği bir ödeme olacağı gibi 2015 yılında sonra doğum yapan kadınlar da bu ödemeden yararlanabilecek. Bunun için doğumdan hemen sonra kadınların başvuru yapması gerekiyor. Ancak her kadın doğumdan sonra başvuru yapacak gücü kendinden bulamıyor. Bunun için de devlet bir alternatif oluşturmuş durumda. Buna göre 2015 yılından sonra doğum yapan anneler hemen başvuru yapabilecek. Halihazırda çalışılan iki farklı doğum parası karışıklıklara sebebiyet verilir. Açıklamağa göre iki ödeme 1 yıllık olacak ve bebek doğar doğmaz verilecek. Ancak diğer bebek 2 yaşına gelene kadar verilebilecek ve onun süresi diğerine göre daha uzun olacak.

Ödemeyi Anne Alacak

Annenin bu ödemden yararlanması için belli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Buna göre anne Türk vatandaşı ya da mavi kartlı olmalıdır. Mavi kart vatandaşlıktan çıktıktan sonra alınan bir kart olup birtakım haklardan yararlanmayı sağlar. Bundan dolayı legal bir yanı vardır. Ayrıca 18 yaşından küçük çocukların böyle bir başvur yapması halinde cezai işlem uygulanması planlanıyor. Bundan dolayı anne de baba da 18 yaşından büyük olmak zorunda. Annenin SGK’lı olması gerekiyor çünkü bu ödeme çalışan anneleri kapsamaktadır. Babanın SGK’lı olması halinde ise annenin çalışmaması isteniyor. Ödememeler başvurunun hemen ardından sadece anneye yönelik olacak şekilde verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP