DOLAR

32,4636

-0.08%
EURO

34,7805

-0.61%
ALTIN(gr)

2.441,94

0,25%
BİST 100

%
Pandemi Ödemelerinde Flaş Gelişme Ödemeler Yapılacak Mı?

Pandemi Ödemelerinde Flaş Gelişme Ödemeler Yapılacak Mı?

Pandemiyle beraber hayatımıza dahil olan pandemi destek ödemelerine şok gelişme. Yapılan açıklamaya göre başvuruları kaçıran vatandaşların durumları değerlendirildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Pandemi Ödemelerinde Flaş Gelişme Ödemeler Yapılacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş pandemiyle beraber devletten binlerce lira ödeme aldı. Bu ödemeler sayesinde evine ekmek götüren vatandaşlar devletin yeni ödeme planını heyecanla bekliyor. Devlet, destek ödemeleri re ’sen yapılmadığından kişilerin kaymakamlıklara, belediyelere, vakıflara veya E Devletten başvuru yapması gerekiyor. Başvuru neticesinde ödeme talepleri onaylanan vatandaşları yönlendirilerek ilgili yerlerden ödemelerini alabiliyor. Ancak işlemler her zaman böyle kolaylıkla ilerlemiyor. İşlem sırasını kaçıranlar, mesai saatlerine yetişemeyenler veya online işlemler esnasında sistemsel sıkıntılardan dolayı başvuru yapamayanlar olabiliyor. Bu kişilerin başvuruları alınmadığından ödemeleri de yapılmıyor. Pandemi destek ödemelerinde de aynı problemi yaşayan vatandaşların çağrılarına devlet kulak verdi. Yapılan açıklamaya göre bu kişiler tekrar başvuru yapabilecek.

Tekrar Başvuruya İzin Çıktı

Başvuru yapacak kişilerin hanelerine giren gelirin asgari ücretin üçte biri olması gerekiyor. Bu değer en fazla olarak hesap ediliyor. Kişi başı 700 TL gelire sahip olan aileler başvuruda bulunabilir. Bunun haricinde bu geliri artıracak herhangi bir destek ödemesi, maaş, kişilerin malik olduğu taşınır taşınmaz malların olmaması gerekiyor. Bunlara dikkat edildiği taktirde ve gerekli incelemeler de tamamlandığında kişilere ödeme yapılabilecek. Başvurular online ya da yüz yüze yapılabilecek. Buna göre E Devletten online şekilde başvuru yapılabilir. E Devlette başvuru sayfasını bulamayan vatandaşlar site içi arama seçeneğini kullanabilir. Yüz yüze başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidecekler. Burada vatandaşlar yazılı şekilde yapılacak başvurunun ardından ilgili birimlerin araştırmalarını ve başvuruyu onaylanmalarını bekleyecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP