Dolar Kritik Seviyeyi Aştı! 7,51 İle Tarihi Zirve Yaşanıyor!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Kritik Seviyeyi Aştı! 7,51 İle Tarihi Zirve Yaşanıyor!

Dolar Kritik Seviyeyi Aştı! 7,51 İle Tarihi Zirve Yaşanıyor!

Ekonomistler haftalardır dolarda ki yükseliş konusunda vatandaşı ve yatırımcıları uyarıyordu. Yapılan hamleler, hükümetlerin aldığı kararlar, attığı adımlar ve özellikle Akdeniz’de ki gerilimin sebep olduğu dolar kurunda ki yükseliş gerçekleşti! Dolar 7,51 TL sınırını aştı!

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Dolar Kritik Seviyeyi Aştı! 7,51 İle Tarihi Zirve Yaşanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar Tarihi Yükselişini Yaşıyor!

Dolarda ki bu yükseliş haftalardır ekonomistler ve uzmanlar tarafından belirtilmekteydi. Uzmanlar dolarda ki bu yükselişin çok fazla sebepleri olduğunu ancak en başta gelen sebebin Merkez bankasının yapmış olduğu sıkılaştırma uygulamaları ve bu hususta daha da katı ve net adımlar atılması olarak göstermekteydi. Beklenen yükseliş gerçekleşti, 7,50 TL sınırı aşıldı ve yatırımcılar şimdilik mutlu durumda. Ancak vatandaşın endişesi boyunu aştı! Bunların yanı sıra, yatırımcılar için dolarda ki bu yükselişin ne kadar süreceği ise merak konusu.

Dolarda ki Yükselişin Sebebi Nedir?

Dolar yükselişine devam ederken herkesin aklında ki soru işareti doların bu denli yükselmesine sebep olan konular nelerdir oluyor. Uzmanlar dolarda ki bu yükselişin sebepleri arasında en başta gelenini Akdeniz’de ki sıcak gelişmeler olarak görüyor. Yunanistan ile Türkiye arasında ki olaylara Fransa’nın da katılımı ile artan gerilim ekonomi piyasalarını da yakından etkilemiş gibi görünüyor. Uzmanlara göre bu konunun hemen arkasından ise merkez bankasının sıkılaştırma uygulamalarına kararlı bir şekilde devam etmesi ve uyarıları dinlememesi gelmekte. ABD’de ki işsizlik oranları ve Korona virüs salgınının etkileri de göz önüne alındığında dolarda ki bu yükseliş ekonomistleri hiç de şaşırtan bir konu olmuyor.

Vatandaş Endişeli!

Zar zor geçinmeye çalışan ve elinde ki parayı olabildiğince tutumlu harcamaya çalışan vatandaş için doların bu denli yükselişi bir hayli endişe verici görünüyor. Artan maliyetler ve yaşam standartları bir araya gelince vatandaş elinde ki parayı nasıl tutacağı konusunda korkar oldu. Vatandaş dolarda ki bu yükselişin geçim derdini çok daha kötü etkilemesinden endişe duyuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP