DOLAR

32,5745

0.13%
EURO

34,9869

-0.14%
ALTIN(gr)

2.436,86

0,04%
BİST 100

%
Fitch Solutions: Siyasi belirsizlik Türkiye’de finansal belirsizliği artırıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Fitch Solutions: Siyasi belirsizlik Türkiye’de finansal belirsizliği artırıyor

Fitch Solutions: Siyasi belirsizlik Türkiye’de finansal belirsizliği artırıyor

Fitch Solutions, Türkiye'de siyasi bir belirsizliğin henüz son bulamadığını, AK Parti'nin itirazlarının MHP ile devam ettiğini ve bunun finansal belirsizlik sebebi olduğunu açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Fitch Solutions: Siyasi belirsizlik Türkiye’de finansal belirsizliği artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fitch Solutions, Türkiye’de siyasi belirsizliğin sürdüğünü ve bunun finansal belirsizliğe yol açtığını açıkladı.

Bir süre önce İstanbul yerel seçimlerinden sonuç alana kadar 17 gün süre geçmesi ve bu 17 gün kadar süre içerisinde İstanbul’da Ekram İmamoğlu’nun mazbatasının verilmemesi dolar kurunu ve yatırımların fiyatlarını rekor düzeyde yükseltmişti.

Fitch Solutions, ”Ekonomideki bozulma ve enflasyon baskılarının azaldığı göz önüne alındığında şu anda yüzde 24’te olan politika faizinin bu yıl 400 baz puan düşürüleceğini tahmin ediyoruz. Ancak TL’deki zayıflık ve yurtdışından sağlanan fonlamadaki kırılganlık büyük ihtimalle TCMB’nin para politikasını gevşetmesini daha uzun bir süre ertelemesine yol açacak” dedi.

Fitch, ”Döviz rezervlerinin gerilediği ve ekonominin iyi yönetilmediği kaygıları TL’nin seçimler öncesi ve sonrası (öncekilere kıyasla) daha sert değer kaybetmesine yol açtı.” diyerek dolar kurunun artış beklentisinde olduğunu, ekonomi yönetiminden beklenen başarının iyi sonuçları elde edemediğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP