DOLAR

32,4567

-0.1%
EURO

34,8013

-0.5%
ALTIN(gr)

2.448,77

0,53%
BİST 100

%
İŞKUR Açıklaması Bakan Selçuk’tan Geldi! Üniversitelerle İş Birliği İçerisindeyiz!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İŞKUR Açıklaması Bakan Selçuk’tan Geldi! Üniversitelerle İş Birliği İçerisindeyiz!

İŞKUR Açıklaması Bakan Selçuk’tan Geldi! Üniversitelerle İş Birliği İçerisindeyiz!

Türkiye’de, genç işsiz oranının tavan yapmış olmasıyla gençlerin kaygıları arttı. Üniversite mezunu genç işsiz sayısı gün geçtikçe artıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR ile alakalı açıklamaları yaptı! Bakan Selçuk, İŞKUR ile ilgili olarak 2018 yılından beri iş ve meslek danışmanları aracılığı ile bir milyondan fazla işyeri ziyaretinde bulunduklarını da belirtti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
İŞKUR Açıklaması Bakan Selçuk’tan Geldi! Üniversitelerle İş Birliği İçerisindeyiz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Nitelikli Gençleri İş Gücü Piyasasına Katacağız!”

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR’un hem işçi, hem de işverenler için çok önemli hizmetler sunan bir kurum olduğunu yaptığı yazılı açıklama ile bildirdi. İş gücü piyasasının tüm taraflarıyla iletişim halinde olduğunu belirten Bakan Selçuk İŞKUR’a dair açıklamalarında iş ve meslek danışmanlarıyla, 2018 yılından itibaren 1,7 milyondan fazla iş yeri ziyareti yaptıklarının altını çizdi. Aile Bakanı Selçuk, nitelikli gençlerin iş gücü piyasasına katılması amacıyla üniversitelerle iş birliği içerisinde olduklarını belirtti.

“İŞKUR Kampüste Projemizle Gençlerimize Ulaşmaya Çalışıyoruz”

Aile bakanının açıklamalarında özellikle genç işsizlere yönelik açıklamalar bulunmakta. Selçuk, İŞKUR’un üniversiteler ile iş birliği içerisinde olduğunu belirtti. İŞKUR Kampüste projesiyle alakalıda bilgilendirmede bulundu.

“İŞKUR Kampüste projemizle gençlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar yapılan etkinliklerimize 83 bin 460 öğrencimiz katılım sağladı. Ayrıca düzenlemiş olduğumuz 235 kariyer günü etkinliğine 216 bin 956 kişi katılım gösterdi.” bilgisini verdi.

Gençlere İstihdam Kollarını Tanıtmak Amacıyla Seminerler

Bakan Selçuk açıklamalarında, üniversite mezunu genç işsizleri konu edinerek; iş kollarını tanıtan çok sayıda seminerler, istihdam fuarları, sanal istihdam fuarları ve etkinlikler düzenlendiğinin altını çizdi. İŞKUR’un amacının nitelikli genç elemanlar ile işverenleri sıklıkla bir araya getirerek, eşleşme sağlamak olduğunu belirten Aile Bakanı, 2018 yılından bu yana 2 milyon 150 bin genç ile bireysel görüşmeler düzenlendiğini de açıklamalarına ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP