Çocuğu Olan Aileler Dikkat Ödeme Yapılacağı Kesinleşti

Çocuğu Olan Aileler Dikkat Ödeme Yapılacağı Kesinleşti

Maddi olarak yaşanan sıkıntılar çocuklu aileleri daha çok etkiliyor. Eğitim hayatı devam eden öğrencilere destek ödemeleri için onay verildi. Ödeme şartları da netleşti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Çocuğu Olan Aileler Dikkat Ödeme Yapılacağı Kesinleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet destekli ödemelerde her kesimden vatandaşa ulaşılmaya çalışılıyor. Yapılan son çalışmada maddi imkansızlığı olan ailelerin çocuklarına ödeme yapılması kararlaştırıldı. Ödemelerin yapılmasına onay verilirken ödeme kapsamı oldukça şaşırttı. Okul öncesi eğitim alan çocuklar için bile ödeme yapılacağı planlandı. Bu sayede maddi anlamda yetersiz olan ailelerin çocukları rahatlıkla eğitim hayatlarına devam edebilecek. Çocuklarının temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan aileler için bu ödemeler çok önemli bir noktada. 500 TL ile 900 TL arası yapılacak ödemede çocuğun hangi öğrenim kademesinde olduğu çok önemli. Lisans öğrencilerine kadar yapılacak ödemede başka değişiklikler de planlanıyor.

Her Kademeden Öğrenciye Destek

Okul öncesi öğrencileri için 500 TL, ilkokul öğrencileri için 750 TL, ortaokul öğrencileri için 800 TL ve üniversite öğrencileri için 900 TL ödeme yapılması planlanıyor. Ekonomik koşullar el vermediği için eğitimi yarıda kalan çocukların sayısında artış olmaması adına yapılan destek ödemesine ek olarak başka çalışmalara da yer verileceği vurgulandı. Yine eğitim faaliyetleri üzerine olması planlanan çalışmalarda okula giden çocukların sayılarının artırılması hedefleniyor. Çocuğu olmayan vatandaşlar için de ödeme yapılması gündemde. Çocuğu olmayan ancak maddi yönden çok zayıf olan aileler fakirlik maaşı adı altında ödemeler yapılacak. Sadece fakirlik maaşı olarak kalmayacak olan ödemelere kira destek ödemesi ve fatura destek ödemeleri de eklenecek. Fakirlik maaşı dışında olan devlet desteklerine çocuklu aileler de başvurabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP