Kara listede olanlar kredi çekebilir mi?

Kara listede olanlar kredi çekebilir mi?

Kara listede olan bir kişi 5 yıl geçmeden kredi çekebilir mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Kara listede olanlar kredi çekebilir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankadan kredi çektiniz ve krediyi 2 aydan uzun süre ödemediniz. Bankanın kara listesine girmekle sınırlı kalmayarak hiçbir bankadan bir daha kredi çekmeniz eğer yüksek gelire sahip değilseniz veye emekli maaşınızı aldığınız banka değilse, ev veya araba ipotek verecek bir malınız yoksa kefil verseniz bile kredi çekmeniz mümkün olmayabilir.

Kara liste adını daha önce duymadıysanız kara listenin ne olduğu ile başlayalım.

Kara liste bankaların kendi sistemlerinde bulunan listedir. Bankalar ortak olarak bir merkeze bildirdikleri müşterilerinin kendi bankalarında ne kadarlık kredisi olduğu, ne kadar düzenli ödeme yaptığı ve ne kadar limitli kredi kartına sahip olduklarını bir merkeze bildirirler ve bir müşteri ödemesini 2 aydan daha uzun süre yapmaz ise banka yasal takibe başlar ve müşteri o bankanın kara listesine düşer.

Çoğu zaman bankalar 5 yılda bir kara listelerini yeniledikleri iddia edilir ancak durum bu kadar basit değil. Bankaların kara listesine giren bir kişinin ömür boyu kredi çekmesi veya kredi kartı sahibi olması engellenmesi mümkün olmaz. Bankaların kara listesine girdiyseniz 5 yıl kadar kredi ve kredi kartı almanız mümkün değil ancak daha sonra çok düşük limitli olarak kredi ve kredi kartı alıp kredi puanınızı tekrar yükselterek kara listeden çıkıp kredi puanınızı daha yüksek seviyeye çıkarabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP