DOLAR

32,5642

0.12%
EURO

34,9277

0.68%
ALTIN(gr)

2.434,82

0,10%
BİST 100

%
Ekonomiye Normalleşme Ayarı Esnafa 1103 TL Verilecek

Ekonomiye Normalleşme Ayarı Esnafa 1103 TL Verilecek

Pandeminin ilk dalgasının ardından hızlı bir şekilde normalleşme sürecine girildi. Özellikle esnaf maddi anlamda sorunlarla boğuşurken devlet yeni bir ödemenin müjdesini verdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Ekonomiye Normalleşme Ayarı Esnafa 1103 TL Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Normalleşme sürecine adapte konusunda sorun yaşayan esnafa yapılması planlanıyor. SGK tarafından gerçekleşecek ödeme ile birçok esnaf rahat bir şekilde yeni sürece adapte sağlayabilecek. 1103 TL ödenecek olan esnaf için belirli şartlar da getirildi. Şartlarla beraber başvuru detaylarının en kısa zamanda paylaşılması planlanıyor. SGK ya da E SGK aracılığı ile başvuruların kabul edileceği açıklandı. Yapılacak olan bu ödemenin yakın dönemde yapılan pandemi yardımına benzer olduğu da belirtildi. Tamamlayıcı nitelikte olan bu ödeme ile özellikle dezavantajlı olan esnafların daha hızlı kalkınması amaçlanmaktadır. İlerleyen dönemlerde buna benzer desteklerin artarak devam edeceği de aktarıldı.

Destek Kanunlaştı Herkesin Güveni Arttı

Hesaplamalara göre 200 bine yakın işverenin bu ödemeden yararlanması bekleniyor. Ayrılan ödenek ise 950 milyon lira olarak açıklandı. Yardımcı olunmayan bir esnaf dahi kalmayana kadar destek ödemelerine devam edileceği aktarıldı. Özellikle pandemi dönenimde yaşana büyük kısıtlamalarla beraber işyerlerinde büyük maddi hasarlar oluşmaktadır. Borçlarını kapatamayan esnaf ya küçülmeye gidiyor ya da komple dükkanını kapatıyor. Yanında çalıştıkları insanlar da işsiz kalmasın esnaf da zorluk yaşamasın diye bu ödemelerin yapılacağı konuşuluyor. 7252 4447 Sayılı Kanunun Geçici 26 madde Desteği olarak da isimlendirilen destek hukuki açıdan da güvende olabilirsiniz. Ödenen devlet desteğinde yapılan bir hata da kanun yollarına başvurmanız gayet kolaydır. E Devletten şikayet oluşturabileceğiniz gibi SGK üzerinden de işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP