Bu Grupta Yer Alıyorsanız EYT’yi Beklemenize Gerek Yok! Bugün Emekli Olabilirsiniz

Bu Grupta Yer Alıyorsanız EYT’yi Beklemenize Gerek Yok! Bugün Emekli Olabilirsiniz

Meclis açıldı. Artık gözler genel kurulda gerçekleştirilecek EYT görüşmelerine çevrildi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporun ardından hangi sistemle emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözüleceği büyük merak konusu olmuştu. Peki EYT yasası hangi sistem kullanılacak? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Bu Grupta Yer Alıyorsanız EYT’yi Beklemenize Gerek Yok! Bugün Emekli Olabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen EYT yasası gün geçtikçe dikkatler artmaya başlıyor. Özellikle yasanın çıkması halinde hemen emekli olacak yaklaşık 700 bin kişi EYT yasası ne zaman çıkacak sorularının cevaplarını arıyor. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşık 20 yıl aradan sonra ilk kez EYT’liler için somut bir adım atmasının ardından gözler Külliye ve Meclise çevrildi. Prof. Dr. Vedat Bilgin’in hazırladığı ve EYT derneği ile yaptığı görüşmenin ardından EYT için çözüm artık mecliste. Meclisin açılmasıyla birlikte ilk gündem maddesi yeni yargı reformu olmasına rağmen hemen akabinde EYT yasası hakkında düzenlemeler yapılması bekleniyor.

Özellikle prim günlerini doldurmuş ancak yaş sınırına takılan yüzbinlerce kişi meclisten çıkacak EYT kararını dikkatle takip ediyor. Ulusal basında yer alan haberlere göre EYT için üç ana sistem görüşülüyor.

Bunlardan en önemlisi prim günlerinin doldurarak emekli olamaya hak kazanmayı bekleyenler geliyor. Mevcut sitemde kadınlar 55 erkeklerde 58 yaş sınırı varken 1999 ve öncesi işe giriş olan ve sigorta olanların EYT’den çıkacak herhangi bir değişiklikte kesin emekli olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen raporda yasanın geçmesi halinde hemen emekli olacakların sayısı yaklaşık 700 bin civarında olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Yine EYT kapsamında olan kişiler ise zamana yayılarak emekli edilmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP