Dolar 5.85’i Kıramıyor Yarın Sabaha Dikkat!

Dolar 5.85’i Kıramıyor Yarın Sabaha Dikkat!

Donald Trump'ın atmış olduğu tweet sonrası hızla yükselişe geçen dolara sabah saatlerinde satış gelebilir. Doları bozdurmak için yukarı yönlü hareketi bekleyenler ve kamu bankalarından gelecek satışlarla birlikte doların düşüşe geçeceği dile getiriliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Dolar 5.85’i Kıramıyor Yarın Sabaha Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gece saatlerinde hızlı yükselen dolar genelde ertesi gün sabah kar satışları ile düşüşe geçiyor. Aynı hareketin yarın için de gerçekleşeceği uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

Gece geç saatlerde özellikle Asya forex piyasalarında işlem yapanların etkisi ile yükselişe geçen dolar genellikle ertesi gün Türkiye piyasaları açılınca gevşemeye başlıyor.

Dolar/TL, Türkiye’nin Suriye operasyonuna ilişkin ABD açıklamasının ardından güne sınırlı yükselişle başladı ancak işlemlerin hacim kazanmasıyla birlikte kurdaki yükseliş de hızlandı. Kurdaki yükseliş, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırım tehdidinde bulunmasının ardından hız kazandı.

Dolar saat 23:08 itibariyle 5.8434 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7059 lira, en yüksek 5.8464 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4003 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0993 seviyesinde. Gram altın 278.5 liradan alıcı buluyor.

Rabobank tarafından yayımlanan notta TL’nin gelişmekte olan ülke para birimleri arasında zayıf kaldığına dikkat çekilerek, bunun nedeni ise Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonun yakın zamanda gerçekleşme ihtimaline bağlandı. Not şöyle devam etti:

“Eğer Suriye’de daha büyük bir güvenli bölge oluşturmak için Erdoğan Trump’ı ikna etmeseydi dolar/TL en azından 6 civarında çok daha yüksek seviyelerde işlem görüyor olabilirdi. İlk piyasa tepkisi bu nedenle sınırlı kaldı.”

Düşük kurdan dolar toplayan Merkez Bankasınında dolara yarın müdahale edebileceği uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP