DOLAR

32,5627

0.22%
EURO

34,9717

-0.07%
ALTIN(gr)

2.441,95

0,25%
BİST 100

%
ABD Doları 5.65 TL seviyesini koruyor, Euro yükseldi mi?

ABD Doları 5.65 TL seviyesini koruyor, Euro yükseldi mi?

ABD Doları haftayı yükselişle kapatmıştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
ABD Doları 5.65 TL seviyesini koruyor, Euro yükseldi mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Doları, Türk Lirası karşısında değer kazanıyor. Seçim arefesinde 5.65 TL seviyesi ile seyreden ABD Doları, piyasaların kapalı olmasına rağmen bankaların kurlarının da makas farkı sonucunda yükseldi. Yatırımcılar bir süredir dolar almaya devam ettiklerinden dolayı piyasada bir takım gelişmeler yaşanmıştı ancak yatırımcıların birçoğu ABD Doları almaya devam etti ve 1 haftada mevduat hesaplarında 1 milyar dolar eklendi.

Seçim sonrası yükseliş arefesinde olduğu düşünülen dolar kurunun, Türk yatırımcılara TL karşısında 1 Nisan’da nasıl güne başlayarak günü tamamlayacak olduğu hakkında bazı ekonomi yazarları yükselişin devam edeceğini iddia ediyor.

Euro kurunda ise durum yükseliş eğiiminde. AB’den çıkış süreci ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki belirsiz süreç Euro kurunun ABD Doları kurunun yükselmesiin de etkisi ile yükseliş eğilimi gösteriyor.

5.65 TL seviyesinden sonra 6 TL görülecek mi? Sorularının gündeme geldiği piyasada, yatırımcılar dolar kurunun 6 TL sınırını görebileceğini ve seçimlerin ertesinde 6 TL’yi görmesinin mümkün olduğunu düşünüyor.

ABD Doları hakkında hükümetten yapılan açıklamada son ekonomik döviz saldırısının durdurulduğu ve bu yükselişlerin hükümet tarafından daha önceden tahmin edildiği belirtilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP