Dolarda Hareketlenme Devam Ediyor Yatırımcılara O Açıklama Geldi
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolarda Hareketlenme Devam Ediyor Yatırımcılara O Açıklama Geldi

Dolarda Hareketlenme Devam Ediyor Yatırımcılara O Açıklama Geldi

Doların seyrinin çok değişmesi yatırımcıları farklı düşüncelere sevk ediyor. Elinde dolar olanlar bu dolarları nerede nasıl değerlendireceğini düşünürken doları olmayanlar da dertli. Akılda çeşitli sorular çoğalmaya devam ederken uzmanlarda uyarılarda bulunmaktadır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Dolarda Hareketlenme Devam Ediyor Yatırımcılara O Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD çıkardığı çeşitli paketlerle piyasayı rahatlatmayı öngörüyor. Piyasada bu şekilde stresin yok olması elbette doları da etkiliyor. Paketin yasalaşması noktasında belirsizlik sürse de böyle bir durumun ihtimali bile piyasaları rahatlatmaya yetti. Doların bu süreçte değişkenlik göstermesinin olağan olduğu açıklamalar arasında. Durum böyle olunca ani kararlar vermemek ya da başka yatırım araçlarına şans vermemek en iyisi. Kimi zaman diğer yatırım araçları yükselirken dolar stabil kalabiliyor. Merkezdeki gücün dolar olduğu herkesin bildiği bir gerçek. Bundan dolayı yatırımcı dolara göre hareket etmelidir. Yurtdışındaki yansıması böyleyken Türkiye sınırlarında durum bundan farklı değil. Üstüne Türkiye’nin siyasi atmosferi doları etkiliyor. Bundan dolayı devamlı takip altında olması gereken bir yatırım aracı olarak kendini gösteriyor.

Merkez Bankası Takipte

Merkez Bankasının açıklamalarının çok belirleyici olması doları hareketlendiriyor. Özellikle politika faizi kavramının fazlasıyla yer etmesi ve vade repo faizinin buna eşlik etmesiyle dolar yukarı yönlü ivmelenme yaşadı. Döviz swap işlemlerinin gerçekleşmesi ile BDDK birtakım uyarılarda bulundu. USD TRY biriminin de sert düşüşü beklendiği şekilde. TCMB durumu hala izleme halinde. Beklenen kur seviyesi tam anlamıyla gerçekleşmese de ona yakın seviyelerde geziniyor olması sevindirici. İstanbul Borsası ile eş zamanlı takip edilen dolar oran olarak gün içinde değişmektedir. Gerekli alım satımlarda bu değişimin göz önüne alınması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP