DOLAR

32,5572

0.21%
EURO

35,0075

0.07%
ALTIN(gr)

2.452,61

0,69%
BİST 100

%
Bu Haber Emekliyi Üzecek! Maaşlar Azaltılacak!

Bu Haber Emekliyi Üzecek! Maaşlar Azaltılacak!

Emekli vatandaşı yakından ilgilendiren üzücü haber geldi! Alınan son kararla birlikte emekli maaşlarında yüzde 7.5 oranında kesinti meydana gelecek, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden vatandaşlar daha büyük bir risk altına girecek. Sigorta primleri ne olacak? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Bu Haber Emekliyi Üzecek! Maaşlar Azaltılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce insan emekli olabilme hayali ile çalışmaya devam etmekte, emekli olan bazı vatandaşlar ise durumları hali ile emeklilik sonrası da çalışmaya başlıyorlar ve doğal olarak emekli maaşları kesilecek mi riskiyle çalışmaya devam ediyorlar. Emekli olduktan sonra çalışan vatandaşların emekli maaşını alıp çalışmaya edecekseniz kendi adınıza çalışmaya devam edebilirsiniz, emekli maaşınızdan herhangi bir kesinti yapılmaması için SGDP yani Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesi yapmanız gerekir. Emekli olup aylık alan vatandaşlar yeniden çalışmaya başlamaları halinde maaşlarında SGDP kesintisi uygulanır. Kamuda görev yapan emekliler emekli maaşlarında kesinti yaşayarak maaşlarını almaya devam edebilirler.

Ne Kadar Kesinti Yapılır?

İşçi olarak çalışan emekli öncesi çalışan vatandaşlar yüzde 7,5 kesinti sağlanır, yüzde 22,5 ve yüzde 2 kısa vadeli sigorta kolu olarak toplam yüzde 32 kesinti sağlanmakta. Kendi adına tarımsal işlerde çalışan vatandaşlar emeklilik ten sonra kendi işimi kuranlar ve herhangi bir eğitim kurumunda ücret karşılığında eğitim veren emeklilerin maaşından kesinti yapılmaz. SGDP süreci sigortalılık sürelerini kapsamaz. Hizmet birleştirmesi söz konusu değildir, iş kazası ya da meslek hastalığı gibi durumlarda sigortalı vatandaşlar gerekli yardımları alabilme hakkına sahip olurlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP