DOLAR

32,5028

0.16%
EURO

34,7372

0.02%
ALTIN(gr)

2.483,01

0,86%
BİST 100

%
Türkiye Bor Madeni İçin Adım Atıyor

Türkiye Bor Madeni İçin Adım Atıyor

Türkiye bor madeni için gerekli adımları atacak. Bakan bor madeni için çalışmaların başladığını duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Türkiye Bor Madeni İçin Adım Atıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bor da önemli bir teknoloji hamlesi başlattıklarını duyurdu. Türkiye bu alanda sadece hammadde olarak değil işlenmiş ürün ihracatında da önemli bir yere gelecek diyen Fatih Dönmez Kütahya’nın Emet ilçesinde Eti Maden İşletmeleri sülfürik asit üretim tesisinde temel atma törenine katıldı.

Burada yapmış olduğu açıklamalarda bölgede 200 kişi istihdam sağlanacağını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ihracatta teknoloji ürünlerinin payını artıracaklarını belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Umuyoruz ki Bor ihracatında da ürünlerin payını azaltarak ileri teknoloji ürünlerinin payını arttıracağız.

Eti madeni yeni dönemdeki vizyonu geleneksel Bor ürünlerini çok daha teknolojik bir şekilde bu üretimine geçiş konusunda katkı sağlaması olacak. 413 milyon lira bedelle temelini atacağımız. Sülfürik Asit Üretim Tesisimiz bor cevhere katma değer haline getiriyor değerimize değer katacak Kütahya’mız için her ne gerekiyorsa yapacağız.

Bakan konuşmasını devamında Bor rezervlerinin yüzde 73 ünden fazlasına sahip olduklarını söyledi. Bu alanda önemli bir teknoloji hamlesi atıyoruz. Türkiye bu alanda da sadece hammadde olarak ve işlenmiş ürün ihracatında da oldukça önemli adımlar atacak ve iyi yerlere gelecektir. Türkiye bu sektörün öncüleri haline gelecek bor hem hammadde olarak hem de ihracat yönünden önümüzdeki yıllarda sektörünün lideri olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP