Dolar Borcu Veya Yatırımı Olanlar Dikkat! Şelale Düşüşleri Geliyor
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Borcu Veya Yatırımı Olanlar Dikkat! Şelale Düşüşleri Geliyor

Dolar Borcu Veya Yatırımı Olanlar Dikkat! Şelale Düşüşleri Geliyor

Korona virüsünün tüm dünyada salgın şeklinde görünmesi ile birlikte finansal düzen bozuldu. Bozulma ile birlikte döviz ve altın aldı başını gitti. Dolar psikolojik sınırı olan 7 lira seviyesini bir türlü geçemiyor. Dolar düşer mi? Dolar yükselir mi? Bu seviyelerden dolar alınır mı? Doları hangi seviyeden bozdurmak lazım? Soruları sıkça sorulmaya başladı. Uzmanlar dolar borcu veya dolar yatırımı olanları şu hususlarda uyarıyorlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Dolar Borcu Veya Yatırımı Olanlar Dikkat! Şelale Düşüşleri Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsünün tüm dünyada salgın şeklinde görünmesi ile birlikte finansal düzen bozuldu. Bozulma ile birlikte döviz ve altın aldı başını gitti. Dolar psikolojik sınırı olan 7 lira seviyesini bir türlü geçemiyor. Dolar düşer mi? Dolar yükselir mi? Bu seviyelerden dolar alınır mı? Doları hangi seviyeden bozdurmak lazım? Soruları sıkça sorulmaya başladı. Uzmanlar dolar borcu veya dolar yatırımı olanları şu hususlarda uyarıyorlar. Doları etkileyecek ekonomik takvim, dolar teknik analizi ve son uzman dolar yorumu haberimizin devamında yer almaktadır.

ÖNCELİKLE DOLARI ETKİLEYECEK HABER AKIŞINA BAKALIM

Covid-19 Gündemi Eşliğinde FED Toplantı Kararları Bekleniyor.

FED toplantı sonuçları son zamanlarda takip edilecek en önemli gelişme olacaktır. Ekonomik verilerin kötü geliyor olması, Covid-19’un pandemi haline gelmesinden önce dahi en baz senaryolarda tahmin edilen bir durumdu. Ancak FED toplantısından çıkacakların geleceğe ışık tutacak olmasından dolayı çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz.

Bu akşam TSİ 21:00’de ABD Merkez Bankası’nın (FED) FOMC toplantı sonuçlarını takip edeceğiz. TSİ 21:30’da da FED Başkanı Powell’ın basın toplantısı olacak. Hatırlanacağı gibi FED, Mart ayında FOMC toplantı takvimini beklemeden iki kere olağanüstü toplanmıştı ve 150 baz puanlık indirim ile faizi %0 %0.25 aralığına çekmişti. Bununla birlikte pandemi sebebiyle büyük yara alan ekonomiyi desteklemek için parasal gevşemenin sınırsız olacağını ilan etmişti. Covid-19 pandemisi, tüm dünyanın çok güçlü olarak gördüğü ABD istihdam piyasasını yerle bir etmeye yetti. Perakende satışlar, tüketim ve sanayi üretimi göstergeleri tarihin en düşük seviyelerine geldi.

Bu akşamki toplantı kararlarında, FED’in süreci yakından izleyeceği ve gerekirse yeni önlemler alabileceği vurgusunun verilmesi öngörülüyor.

*ABD’den bugün TSİ 15:30’da 2020 yılının ilk çeyreğine ait GSYİH verisi geldi. GSYİH, beklentilerden bir miktar daha kötü gelerek %-4.8 olarak gerçekleşti.

*Verinin detaylarına baktığımızda, yıllık PCE Fiyat endeksinin %1.3’dan %1.8’e çıktığı görülmekte.

*İş dünyası yatırımları, ekipman alımları, motorlu araçlar ve dayanıklı mallarda büyük bir düşüş söz konusu.

*Yine ABD’de Tİ 17:00’de açıklanan Askıdaki Konut Satışları ise beklentinin çok altında gelerek %-20.8 olarak gerçekleşti.

*TSİ 17:30’da açıklanan ABD Ham Petrol stoklarında, stok artışında hafif de olsa yavaşlama gözlemlendi. Geçtiğimiz hafta 15.022 M artan stokları, bu hafta 8.991 M artış şeklinde açıklandı.

Covid-19 Tedavisinde Dünyanın Yeni Umudu Gilead Sciences

Dünyayı kilitleyen Covid-19 pandemisine karşı tedavi amaçlı deneysel ilaçlar üretilmeye çalışıyor. Gilead Sciences şirketi, tedaviye yönelik hastaların çok daha hızlı toparlandığını tespit eden bir tedavi bulmuş olabileceğini duyurdu. Şirket detayları daha sonra açıklayacağını belirtti.

Almanya Hükümeti’nden Büyük Resesyon Öngörüsü

Almanya hükümeti bugün yaptığı açıklamada Covid-19 pandemisi sebebiyle ülke ekonomisinin ikinci dünya savaşından bu yana görülen en büyük resesyona gireceğini öngördüğünü açıkladı. 2020 büyümesinin %-6.3 oranında küçüleceği tahmin edilirken, 2021’de ise ülkenin %5.2 oranında büyüyeceği öngörülmekte.

Yapılan tahmin bir çeşit V ya da U tipi toparlanmaya benziyor olsa da, 2020 yılının geri kalanında ne olacağına emin olmak zor. Ülkeler büyük festivalleri ve toplantıları erteleyip sınırlarını kapalı tutmaya devam ediyor. Ancak ülke içindeki büyük kısıtlamaların gevşetilmeye başlatılacağı konuşuluyor. Bu durumda, olası bir ikinci dalga bu tahminleri tamamen rafa kaldırabilir.

Bu durum sadece Almanya için değil, havalar ısındıkça sert önlemleri gevşetmeyi planlayan tüm ülkeler için geçerli elbette.

DOLAR

USDTRY- Yükselen Kanalın Altına Sarkıyor

Dolar/TL kurunda 7.0000-6.9260 arasında daralan fiyatlamalar izlenmekte. Bugün Fed’in faiz kararıyla hareketliliğin artabileceği paritede yükselen kanalın alt bandı ve 6.9260 bölgesinin altına yaşanabilecek düşüşlerde 6.8800 ve 6.8200 seviyeleri sonraki destek bölgeleri olarak izlenebilir. Yukarıda ise şuana kadar çalışan 7.0000 direnç bölgesini yukarı kırması halinde 7.0500 ve 7.1000 bölgeleri sonraki direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Fed faiz kararını TSİ 21:00’da açıklayacak. Ardından 21:30’da Başkan Powell kameraların karşısına geçecek. Fed’in faiz oranlarında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Destekler: 6.9260-6.8800-6.8200

Dirençler: 7.0000-7.0500-7.1000

Doların bu seviyelerden uzun vadeli düşüş başlatabileceğini ve 5.50 seviyelerine kadar geri çekilmenin yaşanabileceğini belirten uzmanlar yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP