DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
EFT’de Zaman Aşımı Kalkıyor

EFT’de Zaman Aşımı Kalkıyor

Bilindiği üzere internet üzerinden bankalar arasında para transferi yaparken hafta içi saat 17:00 ve sonrası ile hafta sonu mesai dışı kalmaktaydı. Bu durum çoğu zaman kafa karışıklığına neden olmaktaydı, fakat sonunda ortadan kalktı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
EFT’de Zaman Aşımı Kalkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası’nda koltuk değişimi yaşanmıştı ve yönetime Naci Ağbal geçmişti. Görevine hızlı bir geçiş yaptı ve fast sistemini yürürlüğe soktu. Fast sistemi kapsamında para transferi için ödeme saat sınırlaması kalktı. Artık bankalar arasında her gün 7/24 para transferi yapılabilecek. Bu saatte hem gündelik hem de iş yaşantıda zorluk yaşanmayacak, herkes istediği an istediği kişiye para gönderebilecek.

Ne Zaman Başlıyor?

FAST sistemi 18 Aralık günü pilot uygulama olarak uygulamaya geçecek. Bu kapsamda vatandaşlara kademeli olarak sunulacak, ayrıca tüm finans kuruluşlarının da FAST sisteminden yararlanması planlanıyor. Bu sayede ekonomik anlamda rahatlama sağlanması planlanıyor.

FAST sistemi sadece EFT sınırlamasını ortadan kaldırmıyor, aynı zamanda IBAN kullanımını da yok ediyor. Para transferi için gerekli olan IBAN numarası çok uzun digite sahip olduğu için kişilerin unutması, karıştırması neden olmaktaydı. Bu durum tarihe karışacak ve onun yerine sistemde TC kimlik numarası, telefon numarası veya e-posta adresi kullanılabilecek. Böylece uzun IOBAN numarasını ezberlemek zorunlu olmayacak, para geçişleri sınırsız ve kolay bir şekilde gerçekleştirilecek. Hem vatandaş hem de finans kuruluşları işlerini daha rahat tamamlayacak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP