DOLAR

32,4954

0.14%
EURO

34,7553

0.07%
ALTIN(gr)

2.494,93

1,34%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahiplerinin Tamamına 8 Bin TL Ödenecek Desteğin Kapsamı Çok Konuşulacak
  • Finans 365
  • Finans
  • İhtiyaç Sahiplerinin Tamamına 8 Bin TL Ödenecek Desteğin Kapsamı Çok Konuşulacak

İhtiyaç Sahiplerinin Tamamına 8 Bin TL Ödenecek Desteğin Kapsamı Çok Konuşulacak

Birçok vatandaşın devletten destek ödemeleri aldığı bugünlerde en çok anneler için ödemelergerçekleştiriliyor. Son yapılan açıklamaya göre doğum yapan anneler için yeni devlet desteklerinin hazırlıkları tamamlandı. Doğum desteklerinden yararlanmak için belli şartların da yerine getirilmesi gerekiyor. Yapılan ödemelerin geri ödenmesi konusunda da açıklama yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
İhtiyaç Sahiplerinin Tamamına 8 Bin TL Ödenecek Desteğin Kapsamı Çok Konuşulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan başvurular neticesinde doğum yapan anneye toplamda 8 bin TL’ye varan nakdi destekler sağlanmaya devam edecek. Doğumdan sonra yapılan başvurularda uygun görülürse diğer destek ödemeleri de anneye iletilecek. Burada amaçlananın yeni doğan ve bebeğin maddi imkanlara takılıp zor durumda kalmalarını engellemek olduğu belirtildi. Yapılacak ödemelerin ise geri alınmayacağını, karşılıksız olarak yapılacağı açıklandı. Doğumdan sonra annelere verilmesi planlanan nakdi desteklerden biride süt parası olarak belirlendi. Süt parası ise belirlenecek periyot dahilinde 202 TL olarak düşünülüyor.

Doğumlarda Bebek Canlı Olmalıdır

Hem annelerin hem babaların başvuru yapma hakları bulunuyor. Başvuru yapan vatandaşın SGK kapsamında olması, BağKur’lu olur ise 120 gün prim ödemesini gerçekleştirmiş olması gerekiyor. Gerçekleşen doğumlar neticesindebebeğin canlı olarak dünyaya gelmesi ise temel şartlardan. Doğum yardım ödemeleri ise çocuk sayısına göre değişecek. Buna göre ilk çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL ödeme olacak. Üçten sonraki diğer çocuklar için sabit 600 TL ödeme gerçekleştirilecek. Ödemeler bebeklerin sağ olarak dünyaya gelmesinin ardından nüfusa kayıt ettirdikten sonra başlayacak. Doğumdan sonra anneye isterse iş görmezlik ödemesi de yapılabilecek. Burada prim ödemesi de dikkate alınacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP