DOLAR

32,3041

-0.11%
EURO

34,8192

0.01%
ALTIN(gr)

2.407,95

0,62%
BİST 100

%
3 Farklı Proje İŞKUR’un Masasında Herkes Yararlanabilecek
  • Finans 365
  • Finans
  • 3 Farklı Proje İŞKUR’un Masasında Herkes Yararlanabilecek

3 Farklı Proje İŞKUR’un Masasında Herkes Yararlanabilecek

Devlet birçok projesini İŞKUR ile ortak yapmaya başladı. Yapılan açıklamada 3 farklı projenin var olduğu belirtildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
3 Farklı Proje İŞKUR’un Masasında Herkes Yararlanabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre vatandaşların hepsi için farklı projeler tasarlandı. Tasarlanan projenin hesap milyonlarca vatandaşların hem destek ödemesi almasın hem de meslek öğrenmesine yönelik olacak. Devlet desteklerini artan devlet ödemelerini devamlı güncellese de artan pandemiyle beraber artık denge tutturmak da zorlanıyor. Bu dengenin bozulmaması için vatandaşların da iş gücüne katılımı zorunlu. Korona virüsle beraber her ne kadar iş kolları daralsa da daralan bu iş kollarını tekrar canlandırmak da vatandaşların elinde. Devlet vatandaşın daha fazla yormadan hem meslek öğretecek hem de meslek öğrenene kadar destek bulunacağını açıkladı. Verecek ilk destek paketi hiçbir mesleği bilmeyen vatandaşlar için oluşturdu. Oluşturulan bu desteğe göre 8 ay boyunca hem kursa verilecek hem de günlük 110 TL ödeme yapılacak. 8. Ayın sonunda vatandaşlar kurslara gittikleri alanlarda istihdam edilecek.

Kadınlara Özel Haklar

Bir diğer seçenek ise meslek bilen aynı zamanda staj yapmak isteyen vatandaş için. buna göre bu vatandaşlar belirlenen yerlerde mesleklerini icra ederken aynı zamanda devletten ayda 3 bin TL ödeme alacak. Stajları biten vatandaşlar isterlerse çalıştıkları yerlerde hayatlarına devam edecek isterlerse kendi işlerini kurmak için başvuruda bulunacak. Özellikle kadınların iş gücüne katılımını çok önemseyen devlet kadınlar için ayrıca bir sistem oluşturdu. Buna göre ev hanımı ya da ilkokul mezunu olan kadınlar ister meslek edindirme kuralarına gidebilecek isterlerse staj yapabilecekleri alanlar bulabilecek. Bunların tercihi tamamen vatandaşa bırakılacak ve eğitimler, staj 6 ay sürecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP