İş Verene Altın Değerinde Fırsat Günlük 44 TL Destek Alabilecek

İş Verene Altın Değerinde Fırsat Günlük 44 TL Destek Alabilecek

Resmi Gazetede yayınlanması beklenen uygulama iş veren ve çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. Torba yasa ile hayatımıza girecek olan uygulama ile kayıt dışı çalışan kişiler ve iş verenlere devlet desteği verilecek. Sigortasız çalışan vatandaşlara sigortalı oldukları taktirde verilmesi beklenen desteğin günlük olarak ödeneceği de belirtildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
İş Verene Altın Değerinde Fırsat Günlük 44 TL Destek Alabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigortasız Kimse Kalmayacak

Sigortasız çalışan vatandaşa günlük 44.15 TL verilmesi planlanıyor. Günlük olacak olan ödemeler ile beraber ayrıca prim ödeme fırsatı da sunulmuş olacak. Başvurular duyurulduktan itibaren 15 gün içinde işlem yapılması gerekmektedir. Devlet desteği SGK tarafından ödeneceğinden dolayı prim ödemeleri de SGK’nın kontrolünde olacak. Çalışmak isteyen vatandaşların tümünün SGK’ya bağlı olması gerekmekteki. Yapılan bu ödemeler aslında teşvik niteliği de taşıyor. Kayıt dışı çalışan kişiler asgari ücretin altında maaşlar aldığı gibi prim ödemeleri de olmadığı için emeklilik haklarından yararlanamıyor.

Sigortasız işçi çalışan iş verende çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Özellikle ilerleyen dönemlerde verilmesi planlanan teşvikler, hibe destekleri gibi projelerden mahrum edilmesi planlanıyor. Başvuruları gerçekleştirmeyen iş veren için de aynı yaptırımlar uygulanacak. Başvuru yapılmadan önce sigortasız işçi çalıştıran iş verenin bu durumu görmezden gelinebilecek. Ancak başvurular bittikten sonra aynı durum devam ediyorsa başta idari cezalar olmak üzere başka yaptırımlar da uygulanacak. Önceden işi olup ardından işsiz kalan vatandaşların özellikle başvurması isteniyor. SGK şartlara göre kişinin son çalıştığı yer ile görüşüp kişiyi tekrar oradan işe başlatabilir. Bu seçenekte çalışılan her gün boyunca verilecek 44.15 TL devlet desteğinden prim ödemeleri kesilecek. Böylece emekli olmaya hak kazanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP