DOLAR

32,5656

0.21%
EURO

34,9601

-0.1%
ALTIN(gr)

2.443,10

0,30%
BİST 100

%
2023 Anında Kredi Başvurusu ve Şartları

2023 Anında Kredi Başvurusu ve Şartları

ABONE OL
10 Aralık 2022 16:43
2023 Anında Kredi Başvurusu ve Şartları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anında Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? Anında Kredide Evrak İstenir Mi? Banka Müşterisi Olunmaması Durumunda İstenen Evraklar nelerdir? Detaylar makalemizde.

Anında kredi başvurusu yapmak için bankalar, hızlı kredi adıyla internet üzerinden, şubesiz kredi talebi alımı yapmaktadır. Anında kredi almak için bankaların mobil uygulamaları veya SMS bankacılığı ile bankalara müracaat etmek gerekmektedir. Kredinin verilmesi için gerekli süre, size haber verilmesi anlamında 5 dakika, kredinizin hesabınıza geçmesi anlamında ise en geç 1-2 gün olacaktır.

Anında Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Anında kredi başvurusunu yapma kanalları , mobil şubeler ve SMS bankacılığı hizmetleridir. Bankalar, alınmak istenen tutarı, başvuru anında kontrol ederek size dönüş yapmaktadır. Bankaların mobil uygulamaları üzerinden yapılabilecek anında kredi başvurusu, mobil uygulamaya giriş yapılarak gerçekleştirilir. Ancak mobil uygulama, sadece bankanın kendi müşterileri için kullanılabilir durumdadır. Bankalar, kendi müşterilerinin mobil uygulama üzerinden yaptıkları kredi başvurularını anında değerlendirir, bunun yanında mobil uygulama ile başvurulan kredilerde çoğu banka komisyon ve masraf istemez.

Anında kredi başvurusu yapmak için bankaların mobil uygulamalarına giriş yapılmalıdır. Sonrasında uygulamanın ana ekranında bulunan seçenekler arasından kredi başvurusu, kredilerim, kredi başvurusu yap ve türevleri seçenek tıklanmalıdır. Gelecek ekranda sizden kullanmak istediğiniz kredinin türünü ve miktarını girmeniz istenir. Anında kredi seçeneklerinden yararlanmak istiyorsanız, kredinizin türü ihtiyaç kredisi olmalıdır. Bunun haricinde, bankanın bir sonraki ekranında vade miktarını seçmeniz istenecektir. Seçeceğiniz vade miktarını buradan işaretleyerek kredi talebinizi iletebilir, aynı zamanda bu son ekrandan kredinize uygulanacak faiz miktarını, aylık ödeme tutarını ve toplamda ne kadarlık bir geri ödemede bulunacağınızı seçebilirsiniz.

Anında Kredide Evrak İstenir Mi?

Anında kredi için evrak talebi mevcut değildir. Bankanın kendi müşterisi olmanız halinde, banka sizden aylık gelir bilgisi dahi istemeyecektir. Bunun yanında bankanın müşterisi olmamanız ya da çok yüklü miktarda kredi talebinde bulunmanız durumunda banka evrak ve teminat isteminde bulunabilir. Bunun yanında bazı bankalar, kampanya kapsamında kredi taleplerinde evrak istememektedir. Bu bankalar, kredi talebi kampanyalarını tanıtırken herhangi bir evrak talep etmeyeceklerini dile getirmişlerdir. Genellikle internet üzerinden işlem yapan Enpara, N Kolay kredileri gibi kredilerde, banka müşterisi olup olmamanız fark etmeden evrak istenmemektedir.

Banka Müşterisi Olunmaması Durumunda İstenen Evraklar

Banka müşterisi olmayanların kredi başvurularında istenen evraklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Özel sektör çalışanlarından istenen evraklar:
    • Maaş bordrosu, SGK dökümü, İkamet belgesi, iş yeri imza sirküsü
  • Kamu çalışanı için;
    • Maaş bordrosu, ikamet belgesi, ek gelir belgesi
  • Emekli için;
    • Emekli aylık dökümü, ikamet belgesi, varsa ek gelir belgesi
  • Vergi levhalı iş yeri sahibi için;
    • Güncel vergi levhası, imza sirküsü, oda kayıt belgesi, bilanço ve gelir tablosu

Anında Kredi Kampanyalarından Yararlanma Şartları

Anında kredi imkanlarından yararlanma koşulları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kişi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.
  • Kişi, 20 yaşını aşmış olmalıdır.
  • Kişi, çalışır durumda olmalı ve gelirini belgeleyebilmelidir.
  • Kişi, banka tarafından talep edilen, her banka için değişen özel şartları yerine getirir durumda olmalıdır.
  • Kişinin kredi notu, anında kredi kullanmasına engel teşkil etmeyecek şekilde yüksek olmalıdır.
  • Kişi, gerekli durumlarda kefil ve teminat gösterebilir durumda olmalıdır.

Tatillerde Anında Krediden Yararlanılabilir Mi?

Tatil günleri anında kredi kampanyalarından yararlanmak mümkündür. Ancak bunun için, mobil bankacılık işlemlerinden yapacağınız başvurularda, anında kredi kullanacağınız bankanın müşterisi olmanız gerekmektedir. Bunun dışındaki kanallardan yapılacak başvurularda kredi kullanma şansı, tatil günlerinde bulunmamaktadır. Bunun yanında müşterisi olmadığınız bankanın resmi internet sitesinden yapacağınız anında kredi başvuruları da tatil günlerinde değerlendirilmeye alınmaz.

 

finans365.com özel içerik 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP