DOLAR

32,5914

0.31%
EURO

35,0470

0.2%
ALTIN(gr)

2.459,24

0,96%
BİST 100

%
Beklenen Açıklama Geldi PTT Her Çocuğa 600 TL’ye Varan Ödemeler Yapacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Beklenen Açıklama Geldi PTT Her Çocuğa 600 TL’ye Varan Ödemeler Yapacak

Beklenen Açıklama Geldi PTT Her Çocuğa 600 TL’ye Varan Ödemeler Yapacak

Anne çocuk sağlığı ve rahatı için devlet kolları sıvamış durumda. Pandeminin oluşturduğu olumsuz hava biraz da olsa dağıtılmaya çalışılıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Beklenen Açıklama Geldi PTT Her Çocuğa 600 TL’ye Varan Ödemeler Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre sigortalı olarak çalışan anne veya babanın çocuklarına PTT kanalıyla ödeme gerçekleştirilecek. Yeni doğum olması istenen bir durumken 2015 yılından sonra gerçekleşen her doğum için aileler doğum parası alabilecek. Doğum parası olarak isimlendirilen ödeme için en önemli şart çocukların sağ olarak dünyaya gelmesi olarak açıklandı. Ölü doğumlar ödeme kapsamına alınmayacak. 2015 yılından sonraki doğumlarda da aynı şart geçerli olacak. Başvurudan önce ölen çocuklara ödem yapılmayacak. Ödemelerin planlaması da yapıldı. Buna göre ilk çocuk için 300 TL ödeme yapılması kararlaştırıldı. Bu tutar ikinci çocuk için 400 TL olurken üçüncü çocuk için 600 TL olacak. 3. Çocuktan sonraki her doğum için devamlı 600 TL ödenecek.

Kimlik Kartı Yeterli Olacak

Ödemelerin periyodik olarak devam etmeyeceği de belirtildi. Tek sefere mahsus yapılacak ödemeler çocuk oldukça güncellenecek. Ödemelerin başvuru koşuları da açıklandı. Buna göre anne sigortalı olarak çalışıyorsa babanın çalışıp çalışmaması önemli olmayacak. Ancak anne hamilelikten önce en az 3 ay sigortalı olarak çalışmış olmalı. Ayrıca annenin Türk vatandaşı olması gerekiyor. Mavi kartlı olan annelerin de başvuruları kabul edilecek. Eğer anne çalışmıyorsa babanın muhakkak sigortalı şekilde çalışması gerekiyor. Burada hem anne hem baba ya Türk vatandaşı ya da mavi kartlı olarak görünmesi gerekiyor. Her iki senaryoda da ödeme doğrudan anneye yapılacak. PTT’den kimlik kartını göstererek ödeme alınabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP